Ska vi ha ett gemensamt nyårslöfte?

Det här med nyårslöften är inget jag brukar ha men nu kan vi väl alla ha ett litet gemensamt mål? Att så gott vi kan välja SVENSKA varor i matbutiken!

Titta efter märkningar som Svenskt Sigill och Från Sverige eller den svenska flaggan på det du ska äta.

För varje aktivt val du gör, att du tittar efter märkningen, kanske till och med vänder på en förpackning för att se vart den kommer ifrån har DU gjort ett BRA val.

Oavsett om det är moroten, köttet, grädden eller korven så bidrar du med att bevara den biologiska mångfalden i VÅRT land, ökar självförsörjningsgraden i VÅRT land, håller markerna öppna i VÅRT land, skapa jobbtillfällen i VÅRT land osv.

Att värna om det vi har här, möjligheterna som finns här att producera mat. Inte handla in detta från andra delar av Europa eller världen.

Svensk mat är bra mat och för att säkerställa att den ska fortsätta finnas så är DITT val när du står i kyldisken och tex ska handla grädde till såsen en viktig pusselbit till det. Den där lilla rörelsen att ”vända på förpackningen” för att se om den kommer från kossor i grannbyn eller Österrike kan i det långt loppet vara ett val som avgör om bonden i grannbyn kan fortsätta leverera högklassiga mjölk- och köttprodukter till dig och det svenska folket.

Många bäckar små och ett extra litet val som Du gör kan betyda så himla mycket!

Heja dig och mig och den svenska maten!

En reaktion till “Ska vi ha ett gemensamt nyårslöfte?

  1. Jättebra initiativ! Vi köper i princip bara svenskt (allt kött, mejeri och mjöl är svenskt). Det som är svårt är frukt och grönsaker så här års…

    God fortsättning!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.