Nykomling!

Tanken var, att första året inte göra några stora maskinköp. Vi har i princip ingenting kvar utan har lejt in maskiner för det. Det tänkte vi fortsätta med.

Men vi insåg ganska snart att ett ekipage kommer vi att behöva ha själva – ett slåtterekipage. För att säkra slåttern precis när vi vill ha den. Det är alldeles för viktigt, ett av det viktigaste momenten på hela året att få en bra skörd och det är nästan på dagen det handlar om! Att då vara beroende av att någon kan komma just den dagen som även har andra kunder att köra åt kan bli kostsamt i sig. Foder skördat i rätt tid med fina värden kan spara mycket pengar i en billigare sort av kraftfoder resten av året!

Vi kikade, såklart, på begagnat först men fick oss en chock av de andrahandspriserna som blivit!? Och efter att ha kollat runt lite hade Lantmännen en grym kampanj som vi gick på! Och det blev alltså en Valtra T235.

För oss handlade det inte om något speciellt traktormärke utan pris och service. Vad får vi för priset och får vi hjälp när man behöver.

Och visst är det tjusigt med en röd Valtra?

Premiär-åket!

Sen är det ju ändå med en liten orosklump i magen. Det är mycket pengar och en orolig tid med ökande kostnader på i princip allt. Men det är en nödvändig investering för att kunna sköta lantbruket på det sätt som krävs. Och vi hoppas att denna kommer funka så bra den bara kan och gå med oss länge!

En reaktion till “Nykomling!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.