Den viktiga starten för kalven!

I betalt samarbete med Gårdsservice.

När en kalv föds är hon helt utan immunförsvar. Det är därför så extremt viktigt att hon får i sig råmjölk så fort som möjligt och av bra kvalité för att kunna hålla sig frisk!

I råmjölken finns antikroppar och ett högt innehåll av näringsämnen. Vi testar råmjölken från kossan så den håller högt värde och inom tre timmar efter födseln vill man få kalven minst 3-4l råmjölk. Kalvar som inte fattat galoppen att dricka själv sondar vi första målet just pga att det är så viktigt för fortsatt hälsa.

Jag föll direkt för denna flaska/sond från Trusti som Gårdsservice tagit hem! Trots att vi hade en ny kalvflaska så var det ingen tvekan att skaffa hem en sån här! För det första så är den på 4(!) liter! Istället för de vanliga 2-2,5 liters flaskorna. Då man ju vill få i det mer än så första målet så slipper man hålla på att fylla på! OCH, denna sondslang är helt underbar att använda. Mjuk och följsam och har samma utformning som sond till ko, man stoppar in den hårda delen genom svalget bara och så matar man ner den mjuka slangen sedan ❤️

Den har en markering på sig hur mycket man ska mata ner beroende på hur stor kalven är.

Flaskan kommer med både sondslang och napp så samma flaska används till båda. Eller bara som nappflaska kan köpa och då finns enbart sondslangen att köpa till senare. Men som sagt, underbart att själva flaskan rymmer fyra liter tycker jag, både när man ska sonda men också mata med napp.

Stort tips! 🤗 Länken HÄR tar er till denna flaska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.