Ingen ro

Äntligen en lugn stund. Eller ja, lugn och lugn måste ju skynda mig ut snart igen. Men det är matpaus iaf, fylla på lite energi.

Den där negativa känslan bor i mig just nu. Vinter, kallt, snö, frusna händer, is, krångel, skit överallt, DET ÄR INTE KUL.

Tänkt köra ur gångarna med skopa i dag. Skoplåset är trasigt på Valtran, ett nytt är beställt och finns i Ullången men dit kommer jag inte då C har bilen och firmabilen dog igår. Måste ha den för att komma in i lagårn (JD är för stor). Men först utfodring. Tanklampan lyste på Valtran (som drar mixervagnen) så "bara" att koppla lös den. Kraftöverföringsaxel satt huur hårt som hellst! Frusit fast typ. Svor och jäklades men bort den till slut. Ulade iväg in på Vallen, tankade, in på Järnis och sedan hem. Samma, om inte värre jäkligt att få tillbaka den där nedra axeln surprise Men till slut var den på och jag kunde börja hämta balar och mixa. När de fått mat, av med traktorn igen. Köpte långa bultar på Järnis som jag satte dit istället fär skoplåset, tror att det ska funka.

Nu sitter jag här, klockan är fyra. C som nästan var påväg hem, fick ett till uppdrag och är kvar ett par timmar till. Jag som såg ljusningen att han skulle komma hem så vi hann skrapa ena sidan innan mjölkningen, men icke. Nu måste jag ju börja ge kalvar och sånt och sedan mjölka. Skitdag.

Tog med mig Bullen i traktorn, skönt med lite sällskap en dag som denna

Och så är det dags att skotta, igen…

 

5 reaktioner till “Ingen ro

  1. Ja jag har ju alltid idiotförklarat dom som uppfunnit kraftöverföringsaxeln. Jag kan inte för mitt liv begripa att det inte går att komma med nåt annat. Nå enkelt!

    Gilla

  2. Tack för det! Fler som tänker som jag! Alla borde prova på och vara bonde en vinter så får vi se hur många som längar till snön och kylan sen 😉

    Gilla

  3. Jag har blivit idiotförklarad för att jag tyckte det var så underbart att det var plusgrader å snöfritt i början av januari… Skönt å höra att det är fler som ogillar snö å kyla! Enda positiva jag kan se med snö är att den isolerar från den värsta kylan…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.