Nästan ledig.

En halvdag på Borta-jobbet igår. Morgonrutinerna och så.

När jag kom hem var det sovdags för vår Lilla P som somnade gott ute i vagnen, i skuggan av trädet mitt på gården. En riktigt härlig sommardag igår. Bara ben och tunn filt under myggnätet.

Vi passade då på att flytta lite djur. De små som varit i hagen bakom huset fick sig en helt ny orörd grön lägda framför huset istället och de sista gänget småkalvar fick komma ut i den lilla hagen. Så nu har vi inga djur i lagårn! Så fruktansvärt skönt. Ingen halming och skrapning. Planen är nu att tömma lagårn helt. All dynga ska ut och all inredning och så ska det börjas om från början. Planeras om och göras i ordning för köttdjuren innan de ska in till hösten.

När djuren var flyttade och på rätt ställe och Lilla P hade vaknat, så packade jag och han in oss i bilen. Vi hämtade upp mamma/mormor och Moster Fanny och begav oss mot stan!

En eftermiddagstur, med stros på stan. Kikande på reor och lite sommarinköp till den Lilla. Han blev lite less av att bara sitta i vagnen till slut och inne på Polarn hade de ett jätteroligt lekbord där han och moster lekte av sig lite medans mamman kikade på kläder. Ett favvoplagg köptes där som jag längtar till att han kan springa runt i.

Mamman hittade inte mycket dock. Längesedan jag shoppade till mig själv. Har prioriterat Lilla P plus att jag aldrig har hittat nått roligt. Hela våren och sommaren har det inte funnits något som faller mig i smaken! Lite somriga toppar, linnen och kanske nån långklänning är jag ute efter. Men nej, inte nånstans. Får väl kolla på nätet då helt enkelt fast jag föredrar att handla i butiker.

Men ett två små köp gjorde morsan ändå som jag hoppas kommer att användas i sommar.

Och idag då. Vi vaknar alla tre i sängen, 08.20!! SOVMORGON. Rekord för mamman tillsammans med den Lilla. Med pappan sover han ju hur bra som helst och de kan ligga till nio om ingen väcker men så fort jag ligger i sängen då är det halv sju, senast som gäller, Så mamman tackar och bockar för att få sova en morgon. En ledig dag alltså, nej inte riktigt. Jag ska nu iväg och mjölka ett kvällspass på andra gården. Tänkt att man nästan räknar det som en ledig. ”Bara ett mjölkpass”. Men som sagt det beror ju på vad man jämför med…

En regnig tråkig dag men som faktiskt var rätt skönt. Jag har kört ikapp lite på tvätt och så. Vi har fikat hos en grannbonde och det har handlats. Men nu är det som sagt dags att byta om och bege sig till kossor igen, sen tar jag helg (Så coolt att kunna säga så!)! Trevlig helg alla ni!

​En regnig dag och penséerna nästan lyser blått där de står i den gamla hinken på bron. Fint mot det röda huset tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.