Det blev en hemmdag.

Kalvar fick mat och gräsmattan klipptes igår medans Lilla P sov.

Sedan var vi ute hela eftermiddagen. Mamman tog fram storspaden och började gräva bort allt ogräs som växt till sig äckligt mycket framför huset. Lilla P hade sin lillspade i högsta hugg han med och hjälpte till. Ja enligt hans anvisningar. Han skopade grus på trappen och grus i skottkärran. Men vad gör det, det är ju så underbart att ha han delaktig!

Pappan hade vi hoppats på skulle komma hem på kvällen, inte-alls-så-sent-tid. Men det blev en sönderkörning och vips så var han borta hela natten. Typiskt. Det var nämligen farfar Hans sista kväll här. Men jag och svärfar hade en mysig kväll ändå. Vi grillade och åt gott och såg film i soffan sedan. Jag gick upp till Lilla P vid hans obligatoriska vakning där kring halv elva.

Och vips så vaknar jag och kollar på klockan 04.45 (och njuter av att inte behöva kliva upp och mjölka). Tittar åt sidan, nej C är inte hemma. Inser sedan att jag har kläderna på mig och kommer ihåg att bara skulle upp och’ natta om Lilla P, mamman somnade också!

Idag vaknar vi i samma veva som pappan kommer hem. Han sov några timmar där bort då det blev så himla sent/tidigt när han var klar. Han tar en extra liten nap nu och vi kör frukost och morgonrocksmys. Den Lilla är hemma från dagis idag. Han har varit lös i magen och lite fisig på att äta i helgen. Och ni som känner Lilla P vet att fisig med mat är inte normalt! Matvraket våran. Jag tror att det är tänderna, två hörntänder är på gång, för i övrig är han pigg som en mört! Men vi stannar hemma för säkerhets skull.

Så en hemmadag blev det för både mor och son. Solen skiner så det bådar gott för en fin dag!

En trasig lagårdsskottkärra, en stor krokig spade för mamman och Lilla Ps fina gula. Och en massa ogräs såklart! Fint blir det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.