Att inte vänja sig.

Vilken fin måndag vi hade igår. Lilla P och jag var ju hemma, med en och annan lösbajsblöja, och det var pappan med! Ja jag vet att jag tjatar hål i huvudet på er men det här att känna sig ledig, att ha tid till småfix i hus och hem och umgås med familjen. Vi är ju fortfarande bönder men på ett helt annat sätt. Och detta är ett helt nytt liv för oss och det tar ett tag att vänja sig vid så ni kommer att få fortsätta höra mig njuta av dagar och stunder som dessa!

Pappan sov hela förmiddagen när han kom hem efter sitt nattliga jobb. Jag hade planerat perfekt. Ge Lilla P lunch, packa ner han i vagnen, väcka C och sedan ge mig ut på en springtur på tu man hand. Men precis när jag skulle sticka iväg så vaknar Lilla P, efter bara knappt en timme!? Och somnade inte om. Jahapp. Det var bara att med sig klumpen vagn+barn på turen. Det blev inte så långt som jag hade tänkt men jobbigt, det kan jag meddela! Önskar mig en springvagn nu… Vi är så galet nöjda över vår stora, fina, stabila Emmaljungavagn. Den har jag sprungit med i ett år också men nu tusan börjar det bli lite för tungt för att det ska kännas roligt. Bra träning, javisst! Men det ska kännas roligt att ta sig ut också inte bara jobbigt.

Såhär glad var jag när jag kom hem i alla fall! Jag klarade båda, apjobbiga, branta, långa backar med vagnen. Nöjd!

Lilla P låg konstigt nog vaken hela rundan och tittade på mig med trötta ögon, men somnade icke igen. Mycket mystiskt.

När vi kom hem igen mekade Lilla P och pappan med gräsklipparen som slutade gå för mig när jag klippte härom dagen. Så sött att mammahjärtat svämmar över lite.

-Hm, tro vilken av dom det är jag ska ha…

-Den här är det nog.

-Pappa jag hittade den!

-Nu ska vi nog få ordning på det här pappa.

Och visst fick pojkarna till det! Brumbrum! (Det är lugnt gammelmormor, gräsklipparen var inte igång och vi stod nära hela tiden när han satt själv så han inte ramlar ner!)

Efter middagen kom kusin Nathalie med sin kamera. Vi gick till kossorna och fotade lite fina sommarkvällbilder. Men då märktes det att en Liten inte riktigt sovit som han skulle under dagen. Han blev lite halvgrinig sådär. och ville inte göra som mamman sa. Men några fina bilder hoppas jag att vi fick till i alla fall. 

Vi fikade årets första rabarberpaj och när det var läggdags bäddades den Lilla ner i vagnen, på Järnsta! Ja v hade vår gräsklippardag där, En gång per sommar klipper man gräset på gården. Och hej, det blev ju träningspass nummer två! Sent började det ju att bli så jag kutade på med den där klipparen. Enbart branta backar kan man säga! Ho, jag var blöt av svett när jag kom hem. Men nu är det gjort för i år och man kan ju se det som positivt att det blev sent. Jag var ute i ljuset. Det var ju sommarsolståndet inatt. Årets längsta natt. Det tragiska är att nu vänder det ju! Vi går mot mörkare tider, neej! Men det ska vi inte tänka på nu. Hela sommaren är kvar och vi har många ljusa nätter att njuta av här uppe i norr.

Vi är hemma med Herr lösbajs idag också. Det regnar på oss och ska s göra hela dagen tydligen så vi får se vad vi hittar på.

God morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.