Nu kör vi, åt OSS! På Paulina-dagen.

Nu kör vi! Åt OSS!

Äntligen är vår förstaskörd igång. C började slå igårkväll men så helt plötsligt började det regna (!?) så han fick ge sig. Men idag har han kört på. Mycket gräs så in i bomben alltså!

Lilla P och jag åkte med fika till pappan borta i byn.

Det fikades busades i det gröna.

Fina strängar.

Jag känner sådan lycka stunder som denna. Mitt i ”slåttanna” (gammalt ord för skördetid), jag gör i ordning mackor och kaffe och åker till min man. Med mig har jag vårat barn som springer omkring i gräset och får in det här helt naturligt i sin uppväxt. Ja, detta är lycka för mig.

Vi har haft vart idag. En riktig sommardag. Som det faktiskt är för det mesta den 22 Juni. Jag har lite koll på just det datumet för det är ju Paulina-dagen!! Jag har namnsdag. Och jag älskar den här dagen. Vi har alltid firat våra namnsdagar i vår familj, och då särskilt tilltalsnamnet såklart. Och denna dag är ju i midsommartider, Vi brukar sitta ute på altanen och fika tårta. Det känns nästan lite som en födelsedag. Eftersom att jag fyller år mitt i mörka vintern så blir det som extra speciellt att kunna fira på sommaren. Så jag och Lilla P hjälptes åt att sno ihop en sommartårta i eftermiddag. Så ikväll bjöd jag in min familj och morföräldrar.

Och det härliga var att det faktiskt var premiärfiket ute på altanen för i sommar! Första kvällen det går att sitta ute (efter att altanen blivit oljad och utemöbeln kommit ut)!

Lilla P invigde sin superfina sommardress från Polarn & Pyret som mamman fullkomligt älskar! Och den verkade godkände av den Lilla med. Mjuk och bekväm! Här står han otåligt och väntar på att vi ska börja fika! Grädde och jordgubbar var en höjdare tyckte Lilla P.

Mormorn gick och norpade lite blommor i rabatterna och Lilla P hängde med och sprang runt barfota i gräset.

En riktig kanondag måste jag säga. Nu har jag tränat ett litet kvällsstyrkepass här på tv-rumsgolvet med fotbollsmatchen i bakgrunden men jag klarar verkligen inte av att titta på fotboll! Noll intresse! Aja jag försökte ju i alla fall. Belgien-Sverige. Hade vi varit fotbollsnördar jag och C har det kunnat blivit lite jobbig stämning i soffan ikväll…Haha tur det inte är så!

Trevlig kväll och godnatt! Och grattis alla Paulinare där ute!

En reaktion till “Nu kör vi, åt OSS! På Paulina-dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.