Med strumporna på.

Godkväll.

En måndag och det innebär jobb på Borta-gården, både för mig och C. Vi skjutsade Lilla P först på Sommaröppet så inte tidig, tidig morgon (vi har ju den där himla andra-bilen som står så det blir ett väldans pusslande igen, alla verkstäder har ju semester! Men idag har jag hittat en som kunde klämma in oss i veckan).

Men det blev inte riktigt full dag för mig ändå. Jag var tvungen att åka en timme tidigare då grannen ringde och sa att tre kor var på fel sida stängslet. Samma tre som var ute igårkväll… De som varit så lugnt ett tag nu!

Så bara att rejsa hem. Och med en kraftfoderhink gick de lätt in till de andra igen. Lagomt till att det var dags att hämta den Lilla på dagis. Och så direkt därifrån för att hämta hem pappan. Ja ett himla åkande har det varit idag.

Vi snodde ihop makaroner och korv till middags som vi åt alla tillsammans innan pappan drog iväg med traktor och slåtterekipage på uppdrag. Jag och Lilla P gick ut och tog vår lilla runda kring gården. Vattnade djur (fylla vattenkar), promenerade, grävde i gruset och så. Och när det blev läggdags hoppade Lilla P i pyjamas och fick göra kväll med välleflaskan i vagnen.

Gullrumpan tyckte att mammans träskor var ett måste för att gå ut och lägga sig.

Men träskorna fick vara kvar inne och så gick vi iväg. Mamman lastade en stor stolpe på vagnen och en bit tråd. Jag lokaliserade felet till rymmarna när jag släppte in de på eftermiddagen. Hel tråd men de går runt stolpen ute i vattnet, Och det är typiskt för dessa djur, när de nu kommit på nånting så görs det konstant, därav samma kor och inte fler. Så ner ända längst ner till sjön för att gå ut ännu längre med en stolpe.

-Hej! Vad ska du göra?

Jag lämnade vagnen och den sovande Lilla P på den branta kullen för att slippa ta sig upp för den i långgräset sedan och så gick jag och Kajsa ner till vattnet.

Det finns en anledning till att vi åker över till andra sidan sjön för att bada. Där finns en riktigt sandstrand med sandbotten. På den här sidan sjön är det bara dy och lera. Och här är det lite långgrunt också insåg jag nu. Men sjunker ner två decimeter på direkten i geggbotten och det är sjögräs och allt möjligt. Gruvade mig för detta hela eftermiddagen. Men jag var ju bara tvungen att gå i! Annars går de ju ut och runt inatt igen eller imorgon.

Jag tog av mig byxorna men behöll strumporna på. Himla smart drag måste jag säga! Då kändes det inte fullt lika äckligt att sjunka ner i äckelbotten då man känner allt mellan tåna. Jag hade fullt fokus på att inte tänka på allt som finns här. Alla småkryp, sjögräs runt benen och bara allt äckel. En fot framför den andra. Gick med stolpen och tråden längre och längre ut. Och så blev det trassel på tråden – natuurligvis!! Så där står jag, med vatten upp till trosorna, i sjögräsvatten och får lite smått panik. Kajsa däremot simmar glatt omkring mig och fångar småflugor i luften och hugger efter sjögräs. Jag Trasslar febrilt och får ut nån centimeter i taget. Ger till sist upp och knyter fast den lilla trasselsudden i stolpen som ganska lätt bara trycks ner i botten. Och så fot om fot in mot land igen!

Nöjd över att jag överlevde och inte är full i sjöodjur, sniglar, insekter och sånt *hurv*. Så nu hoppas vi att det inte går så långt ut också för att ta sig runt. I så fall får det bli båtvägen nästa gång.

Inne vid stranden stod den här fina tjejen och väntade nyfiket på mig. En av Charolais-kvigorna.

Och så gick jag upp över den branta kullen, mötte kvällssolen och min sovande Lilla P.

​Men nu hörrni ska jag krypa ner i sängen och sova. Imorgon väntar jobb igen. 

Godnatt!

2 reaktioner till “Med strumporna på.

  1. När jag gav mig ut på dom där slibbiga sjöpromenaderna brukade jag ha flip-flopsen på fötterna . Tänk va mycket grodor det ska vara i den miljön 😱😱😱😱

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.