Svampjakt och helg!

Onsdag. en helgdag på Borta-gården. Jag skjutsade Lilla P på dagis på morgonen innan jag åkte, han fick komma till åtta, en timme tidigare än sitt vanliga schema så jag inte skulle bli så himla sen på jobbet. C är ju också där och kör så han behövde komma dit ännu tidigare.

Men efter en massa regn på eftermiddagen gav de skördande pojkarna upp för dagen. Det innebar att C kunde hämta den Lilla på eftermiddagen och jag kunde jobba på ett tag till.

En trött P där på kvällen. C tog nattning och jag pustade ut i soffan, där jag såklart somnade inte så långt efter…

Igår var både jag och Lilla P hemma. Mamma/Mormor kom på förmiddagen och så tog vi en tur till skogs. Korgar på armen och unge på ryggen och svampletarögon på!

Lilla P var omåttligt taggad och satt och pratade och pratade där bak. Inga riktiga ord kommer ur den där lilla munnen ännu men jag kan garantera att han höll eventuella björnar på rejält avstånd!

Och visst hittade vi lite svamp! Jag var himla nöjd då jag tror jag aldrig plockat så mycket någon gång. Och visst var det ändå rätt lagom. Det ska ju rensas och så också sen! Och då är man tacksam att det inte var två överfulla korgar! Då det bara är jag som äter svamp här hemma, ja Lilla P nu också förstås men den där pappan är inte förtjust så därför har inte svampplockning haft någon hög prioritering. Men det är ju så mysigt att leta svamp! Men förra året gjorde jag en svampsås till en god köttbit och det gick hem även för den där mannen! Så nu kanske det kan vara värt att plocka lite.

Axlarna var rätt mör när vi kom hem, efter att ha burit omkring denna klump över stock och sten. Har övervägt att köpa en ny bärstol, en lite mer uppdaterad och ergonomisk variant. Denna är gammal som mossan och endast smala remmar som är åtraden till max för att försöka avlasta tyngden på axlarna. Aja, vi får se om vi tycker att det kan vara värt det. 

Och så har även jag upptäckt något himmelskt. Kantarelltoast. Det äts här och där och och njuts till höger och vänster över dessa mackor. Så igårkväll när jag rensat svampen och förvällt en del ja då provade jag sno ihop en sån där. Smörstekt rostfralla med gräddkokta kantareller. Och O M G. Ja himmelskt så gott!

Perfekt avslut på dagen. En sen lyxig kvällsmacka. Just det, jag mjölkade ju igår eftermiddag på den andra gården också. Lilla P spenderade eftermiddagen hos morfar och Moster Fanny.

Men nu. Nu har jag helg. Inga fler mjölkpass heller! Det är lyx på hög invå! Så i dag tänkte vi dra till stan en sväng. Mamma/mormor ska hänka och göra oss sällskap också.

Så dags att börja göra oss redo. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.