Över förväntan!

Den här dagen gick ju faktiskt över förväntan!

Inställningen var väl inte den bästa till att börja med kan jag erkänna. Mycket djur som skulle sorteras. Kor med kalv från kvigor och köttkvigor från mjölkvigor. Vi fick in det stora gänget i lagårn där vi sorterade och släppte ut köttisar eftersom. Det gick himla smidigt faktiskt. Den mesta tiden gick åt att förbereda. Ställa upp lite fångstgrinadar och så i lagårn så de inte kom på att ta sig ut någonstans nu när det inte är så mycket kvar där inne.

Sen bestämde vi oss för att ta en fika, och bra val var väl det. Regnet kom och stod som spön i backen! Vi satt inne och gruvade oss för att gå ut igen. Väntade ut den värsta skuren och tog oss sedan ut, med regnkläder från topp till tå. Nu skulle den mest kritiska flytten göras. Korna som går på hygget skulle över vägen till de andra. Där går bla Lovis och några mjölkkor till men även tre köttisar med deras kalvar. Varav en som är helknäpp. Hon har inte fått nån kalv och är tom, vilket vi tyckte var lite bra för hon kommer att åka på slakt direkt nu i höst. Hon går inte att läsa, håller sig alltid bakom och stressar iväg om man kommer för nära. Men kors i taket så hängde hon med direkt i flocken när jag gick med hinken över vägen, och även kalvarna! Utom en… En kalv kom inte med gänget men efter lite trixande fick vi även över henne.

Det gick såå mycket bättre än vad vi hade förväntat oss alltså! Vi trodde att knäpp-kossan och kalvarna skulle stanna kvar och sedan vara omöjliga att få över. Men himla härligt när det går tvärt emot vad man tror, åt det positiva hållet ibland också.

Sedan lastades mjölkraskvigorna på djurtransport från lagårn och blev släppta på hygget istället.

Så, nu är alla på sin plats. Alla kor går på samma ställe, även de som inte har kalv, våra mjölkisar så nu ska de få en fin pojke. Och så går köttkvigorna för sig och mjölkraskvigorna för sig. Köttkvigorna ska betäckas senare och mjölkraserna ska på slakt.

Så vi high-fiveade på en lyckad dag och så åkte jag och hämtade Lilla P medans pappan körde ut lite balar till de mindre.

Den här synen möts jag av. Morfar kommer och går med den Lilla i skottkärran, de har precis varit bakom på lilla ladan och plockat lite goda hallon.

​Tack morfar för en rolig dag! 

Och nu blev det senare än jag både tänkt och trott. Efter middag och läggning och sånt så vips är klockan mycket. Höll på att somna flera gånger innan Lilla P så trodde att det skulle bli en supertidig kväll även för mamman, men här sitter jag än och ska sova bums för imorgonbitti är det lite kossor som väntar att bli mjölkade av mig så väckaren ringer tidigt. Vilket betyder att den där stora fotbollsmatchen inte kommer att ses av mig i alla fall utan Godnatt säger jag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.