Redo för en regndag med djurflytt.

God morgon.

Här sitter vi, har ätit frukost och slurpar nu lite varm dryck. En sovmorgon att ta till vara på för mamman. Somnade i soffan innan tio igårkväll i ett försök att se klart Agatha Raisin men förjäves och jag missade vem mördaren var… och vaknade vid halv åtta, inte fy skam!

Det blev en rätt lång dag igår nämligen. Jag började sådär innan tuppen med att mjölka på andra gården. Skyndade för att hinna med så mycket som möjligt med mjölkningen, skrapning och spolning sedan kunde en annan anställd komma lite senare och ta över för att ge alla kalvar och så. Jag och Pontus skulle nämligen på Järnsta innan frukost. Jag hade min föräldrainsats för denna månad. Så hem för snabbdusch och upphämtning av den Lilla och så iväg.

Där var vi då resten av dagen. Mamman städade, fixade mellis, disk och plock och sånt och så lek med barnen förstås.

Det var en trött mamma som ramlade in hemma på eftermiddagen. Tänkte mig en middag av det lättare slaget men blev så himla sugen på lax så jag drog på affärn och snodde ihop en god middag med lax, potatis och god romsås. Sen gjorde vi kväll. Lilla P var också helt slut efter dagen och nattades tidigt och mamman och pappan myste ner oss i soffan.

Och idag är det ledigt från alla jobb på bortaplanen. Men då ska jag och pappa C passa på att ha en djurflyttardag här hemma. Det ska grupperas om lite och så, eller ja ganska mycket. En tjur ska komma på besök men ska bara få gå med korna. Så vi har det vi gör idag kan man säga. Regn ska det komma också så det ser ut som att det blir regnkläder på!

Lilla P skjutsas i detta nu till morfarn som han ska få vara med idag medans mamman och pappan springer efter djur.

Och apropå morfarn. Titta vad Lilla P nu har fått! En alldeles egen, fin sandlåda!

En sandlåda som står på samma plats där våran en gång stod när vi var barn. Med utsikt över kalvarna.

Han gillar sandlådehäng den här Lilla killen så att han nu har en egen på gården är ju himla fint och väldigt poppis.

​Nej, dags att ta på sig lite kläder och hoppa ur morgonrocken som suttit på lite olagligt länge. Nu kommer nog pappan hem vilken sekund som helst också så vi kan köra igång med dagens sysslor.

En reaktion till “Redo för en regndag med djurflytt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.