Höst.

SEPTEMBER.

Första höstmånaden. En tid jag gillar allra bäst. Den här tiden och så våren såklart. Jag är inget fan av varken helvinter eller mitt i högsommar. Det där extrema. utan lagomt, och när det händer mycket ute i naturen, ja då trivs jag som bäst. Som nu, Färgerna börjar skifta, luten byts mot en högre och friskare, det doftar höst. Man får ta på sig jeans och en tröja igen efter en tid med bara ben och det är så härligt! Samma som det är härligt att ta på sig shorts på våren efter en lång period i långbyxor. Förändringen, variationen ja den gillar jag.

​Och igår var jag och Lilla P på Järnsta hela dagen. En mammig liten krabat som vi inte sett sådär tidigare. Jag fick minsann inte gå iväg utom synhåll på hela förmiddagen. Det har lämnats utan problem i veckan men nu var det helt tvärt emot. Så jag hade med han mest hela tiden när det städades och så istället för att han leker med andra som vanligt. Men det funkade ju det också och tydligen är det ganska vanligt att det blir sådär. Personalen brukar inte känna igen barnen när föräldrarna är där! Haha lite lustigt. Men jag gillar ändå det där att få vara där en dag i månades, i vardagen på dagis där mitt barn är om dagarna, jag ser hur han har det och vi är alla delaktiga i hur det sköts. 

Men det var lite av en noll-energi-dag för mamman. Efter några dagar med en lite vändning och piggare så var vi tillbaka till trött-mode igen. Pappan och vi rullade in på gården samma sekund på eftermiddagen och han är klar med köra-borta-uppdraget. En enkel grötmiddag blev det och efter nattning ute i vagnen så snubblade vi föräldrar i soffan på kvällen men inte nån längre stund förrän vi gick upp och la oss för natten, tidigt. 

Vi vaknar alla tre i stora sängen idag. Så underbart mysigt. Käkar frukost och gör oss i ordning inför ett förmiddagsbesök på banken. Mycket stort som händer här framöver så en del att prata om. Sedan en kaffekopp hos en bonde-kollega innan vi nu ätit lunch och stoppat om den Lille igen. 

Pappa C har tagit traktorn och hämtar lite förnödheter på Järnis och jag ska nog passa på att dra dammsugaren genom huset innan han kommer hem. För då tar jag den där traktorn och åker ut för eftermiddagsarbete. Putsning av de små lägdorna som det inte skördas på. 

Så bäst att börja så jag hinner lite innan C är tillbaka! Hej så länge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.