Traktordag.

Morgon i Åsäng. Lilla P sitter byxlös i köksfåtöljen som det ska ligga ett skynke över för att rädda den något slitna sisten. Han har tidningen Nöttkött i knät som nu mera dimper ner i brevlådan ibland. Man måste ju hålla sig uppdaterad inom den nya produktionen.

”Sådärja, häär har vi kossorna!”

Pappan gick precis ut för att fortsätta i lagårn. Som han också gjorde igår eftermiddag. Jag lullade den Lilla till sömns i vagnen och hoppade sedan in i traktorn och hämtade en slåtterbalk hos en annan bonde. Sedan började jag att putsa lite bitar på vägen hem. Kutade in på affärn och köpte en falukorv som jag snodde ihop till en korvstroganoff när jag kom hem. Vi åt middag hela familjen och sedan tog vi ett litet kvällspass i traktorn igen. Lilla P fick nu hänga med mig. Nu hade stortraktorn så han hade en alldeles egen stol att sitta på med bälte.

Vi körde och körde och det började närma sig läggdags för den Lilla. Tutte kom fram och vi sjöng Imse Vimse Spindel om och om och om igen. Lite klurigt att försöka göra rörelserna till när man samtidigt ska försöka köra rakt på lägdan men han nöjde sig med att mamman sjöng så stod Lilla P för rörelserna.

Det tutades X antal gånger också under turen. Och sitter man på en åker långt från närmsta hus så tyckte jag inte det gjorde så mycket. Men efter ett par gånger så tycker mamman att det räcker!

Nä mamma nu är jag trött. Är vi klar snart?

​Ja det tog lite längre tid än jag trott att bli klar men man vill inte avbryta mitt i utan gärna bli klar. Det gick bra med Lilla P, inget klagomål men han började se lite trött ut där på slutet. 

Så hem och direkt i säng! Föräldrarna somnade tidigt i soffan också, båda två och vaknade yrvket där kring halv ett nånting och tog oss upp till sängen till den sovande Lillen. 

Idag har vi lärdag, lite småfix nu och sedan iväg på nytt arbete i eftermiddag, spännande. 

Så nu kör vi igång dagen!

2 reaktioner till “Traktordag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.