Att nästan glömma bort ibland.

Å vad all energi rann ur mig ikväll. Jag ligger här i sängen där jag råkade slumra till när Lilla P nattades. Tror att jag somnade före han till och med. Grabbade åt mig datorn och kisar nu mot den ljusa skärmen.

Imorse blev morgonen lite annorlunda än vid vanlig måndag. När mamman kliver upp där kring halv sex och lämnar de snusande pojkarna i sängen. C vaknade tidigt och klev upp före mig. Vi satt nere i köket, han med en kopp kaffe och jag med min gröt. Och så helt plötsligt så är vi hela familjen där nere i köken denna tidiga morgon. Där jag annars är själv i tyst hus. Supermysig morgon med gos-sjuk Liten P som vaknat för tidigt egentligen. Men jag var tvungen att till slut pussa mina pojkar hejdå och åka iväg mot Borta-gården.

En heldag där och så blev det lite senare än den där ”måste-åka-tiden” för att hämta den Lilla på dagis. Pappan kunde hämta och jag kunde åka en liten stund senare.

Både en och två planer på både prommis och städning efter middag gick i stöpet då jag nästan somnade sittandes vid köksbordet. Denna lilla varelse i magen är duktig på att att haffa åt sig energi alltså! Det är så annorlunda den här gången kan jag tycka. Att vänta Lilla P, första barnet, så fanns ju ingen annat i huvudet på nio månader. Men nu liksom glömmer man bort nästan att det är någon i magen, i alla fall under dagarna. Då är det jobb och ta hand om den där förstfödde som är i fokus. Men såhär på kvällskvisten kommer det smygande, tröttheten och jo – jo jag är ju faktiskt preggo! Att känna de små puffarna som blir fler och fler för var dag och ligga en stund med handen på magen, så fantastiskt.

En liten tur tog vi ner till lagårn i alla fall dit nu några kvigor och småtjurarna fått flytta in. Lilla P älskar vara här, det märks långa vägar! Mitt hjärta smälter när både pappa och son bär var sin hink med kraftfoder, Lilla P med sin lilla från sandlådan, och ger till djuren. Sen ska det ju matas med gräs också, för hand såklart. Det duger inte att det ligger framför näsan på dem tydligen.

IMG_3639

IMG_3650

IMG_3645

”Tänk att pappa inte kan plocka upp efter sig. Jag får väl gå till näthögen med det här nu då.”

IMG_3652

Nej nu ger jag upp för kvällen. Ska ta mig ner och borsta tänder och så sen ska jag banne mig gå och sova! Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.