Sista kvällen med gänget.

Dagarna smälter samman och dagvillheten har slagit till. Vi har fullt hus med C´s familj fortfarande.

I går gick jag och C ut till lagårn på förmiddagen. Lilla P hade det toppen inne hos både farmor, farfar och gudföräldrarna. Vi skulle flytta några kalvar. Separera kalvarna från deras mammor. Med mjölkkor görs ju det nästan  på gång, efter något dygn och det är ju inga problem. Men nu är de ju inte riktigt ”kalvar” längre utan ungdjur. Ungefär 6 månader har de gått med mamma ko nu och diat. Vilda galningar som aldrig blivit hanterade av oss människor då de är födda på betet i sommar. Men de gick ändå över förväntan. Stabila grindar och lugna bönder så fick vi ut dem från koflocken och in på deras nya avdelning.

Sedan byttes det om och vi girls, plus Lilla P då, åkte till stan. Jag var inte ute efter något särskillt utan hängde bara med egentligen. Fullt med folk, såklart på mellandagsrean. Men det slutade ändå med ett riktigt fynd för min del. En åkpåse till bebben i magen. Det är den och vagnen som är de stora inköpen inför Litens ankomst, resten har vi ju liksom den här gången. Så detta blev ju finfint att pricka av listan. Sen att det var svärmor som köpte den i tidig födelsedagspresent till mig gjorde att det nästan blev tårar där inne på Babyproffsen. Jojo, preggohormonerna är all over the place!

En god sallad åt vi också innan hemfärd igen. En mysig kväll i soffan framför Sällskapsresan hade vi innan vi en och en gick och la oss. Sista kvällen med gänget.

För idag åker alla åt varsina håll. Svärföräldrarna mot Belgien och Lilla Ps gudföräldrar till farmorn i Finland.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.