Kallgrader och röda kinder.

V tog oss ut i snöstormen på förmiddagen allihopa. Lilla P och jag hade turen att få sitta i en varm traktor hela tiden men pappan däremot, han var lite mer utsatt för den piskande snön. Han proppade isolering längs med hela gaveln på lagårn där det är en glipa på någon dm under taket.

Lilla P hann bli lite otålig innan vi var klara. Sitta still på sätet i traktorn när den bara stod still var ingen riktig höjdare. Men han fick hålla ut tills vi var klara och sen gick vi in för lunch. När den Lilla sen sov i vagnen ute nedbäddad med en extra tjocktröja i den varma åkpåsen så gjorde mamman det där rycket. Granen hivades ut genom stora fönstret, det dammsögs barr, alla lampor har fått kommit tillbaka till sin plats och jullådan har stängts och ställts undan till nästa år.

Vi hade sedan en mysig pysselstund.

IMG_4924 IMG_4926

Lilla P med sina kritor och mamman med lite mer detaljerad penna och papper.

IMG_4928

Sen klädde vi på oss lager-på-lager och gick ut igen. Hjälpte pappan att få igång Brum-Brum då han bytt den där trasiga grejen. Vi hjälptes sedan åt med utejobb. Pappan skrapade gångar och halmade och jag Lilla P tog fram balar i massor och tog av plast och nät. Gud så lillungen älskar att få vara med alltså, gå omkring i snön, hjälpa till att dra av plasten och hoppa in och ur traktorn.

Vi kom in med riktigt röda kinder i alla kallgrader som hela tiden sjunker här nu.

Så tjocksockar och en filt omkring sig gäller här ikväll. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.