Tippvagn och rådgivning.

Vi började dagen med att skjutsa Moster Fanny till tåget på förmiddagen. Det kramades hejdå och tittades storögt på tåget. ”Tuff tuff säger tåget!” Fast det gör det ju inte längre…

16231116_10212125634484041_1226937212_o

16244592_10212125634004029_1842463377_o

Det har blivit lite paketöppning idag också för Lilla P. Från oss och från farmor och farfar.

Och presenten från farmor och farfar skulle såklart provas direkt! Han har ju min fina John Deere-taktor som jag hade när jag var liten men nu har han fått en superfin tippvagn att koppla på! Det lastades snö med spaden han fick igår och tippades av i snöhögen.

IMG_5209

Sen fick vi besök. Rådgivningsbesök. Två människor från Växa kom och vi pratade om vår situation och om detta med köttproduktion. Det finns så oändligt mycket att tänka på och inte minst det här att tänka OM. Att inte tänka i ”mjölkbanor” utan nu är det en annans slags produktion där det är andra fokusområden och det som var superviktigt inom mjölk inte alls har samma betydelse nu. Jag ska inte sticka under stol med att vi har ett enormt likviditesproblem nu. Och det kommer att vara några kämpiga år nu framöver innan vi har kommit in i snurren att kunna sälja djur. Eftersom att vi slutade så tvärt med mjölken har gjort detta ännu svårare än andra som lägger om som trappar ner eftersom och tar kanske fyra-fem år på sig att ställa om. Att under den perioden bygga upp en köttbesättning men samtidigt ha lite inkomst från mjölken under tiden. Men vi ska nog klara det här!

Men vi fick mycket tankar besvarade och vi tyckte att besöket gav oss ganska mycket.

Sen har vi haft en lugn kväll. Det bufflas hejvilt i magen och vi myser en stund innan det är dags att krypa ner i sängen.

Trevlig kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.