Smart träning och dräktighetsundersökning.

Efter den sedvanliga morgongröten rev mamman av ett träningspass här hemma. Jag har ju min skivstång som det nu är bara lite vikt på. Med den är det lätt att göra ”stora” övningar. Alltså enkla övningar men som tar stora muskelgrupper. Då jag nu kan kalla mig höggravid så gäller det att träna rätt och smart. Målet är att aktivera musklerna, inte bygga och inte kräma ur det som går. Som vanliga benböj  och höftlyft för ben och rumpa, rodd med stång, militärpress och dips för överkropp. Fokus nu på de större muskelgrupperna och baksidan, rygg och axlar för att bära upp gravidkroppen.

En snabbdusch efter det och sedan skjutsa Lilla P på Järnsta. Vi föräldrar drog upp för en snabbtitt på bilen och lite diskussion. Så nu är det hem och tänka igen om detta kan bli The one.

När vi kom hem igen så byttes det om och vi gick båda ut till lagårn och ställde i ordning för Kalle som skulle komma och dräktighetsundersöka kvigorna den här gången. Vi har en behandlingsbox, vilket kändes lite som ett måste då man har köttisar. Så man kan stänga in dem ordentligt om något måste göras. Tex, kolla nån klöv, dräktighetsundersökas eller veterinärbehandlas.

-När är det min tur?

16325577_10212142308700886_660949300_o 16325796_10212142308100871_1046397754_o

Kalle var sen så istället som att planen var att Lilla P skulle vara på dagis den här stunden så jag kunde vara till mera hjälp så var jag tvungen att åka och hämta han och han fick vara med ändå. Det blir ju lite svårare att ha han med då man ska hantera djuren såhär. Man blir ganska låst då man måste passa han hela tiden. Men det gick bra ändå. C är bra på det där med att vara på många ställen samtidigt. Vi upptäckte en kviga som inte var fertil. Hon hade alltså inga äggstockar och ingenting. Kanske hon varit tvilling med en tjur (90% av kvigor tvilling med en tjur blir sterila). Men svårt att veta då hon är inköpt. Men bra att veta det nu i alla fall, hon kommer aldrig att kunna bära kalv. Så det blir slakt på henne.

C åkte sedan för någon timmes jobb hos grannbonden och vi gick in för mat. Helt slut har vi nu sjunkit ner i soffan. C efter att ha varit ut en sväng till ikväll för halmning och den höggravida efter att ha varit på språng hela dagen.

Så nu önskar jag trevlig kväll!

2 reaktioner till “Smart träning och dräktighetsundersökning.

 1. Hej, ni ser ut att ha fått det fint i ert stall.
  Hur många har ni som skall kalva under 2017?
  Har ni samlad eller utspridd kalvning?

  Gilla

  1. Tack! Ja vi är supernöjda med resultatet! Det kommer att bli ganska spridd kalvning men framtidens plan är att ha ett gäng som kalvar tidigt på våren, inomhus och ett gäng som kalvar på hösten inne. Men nu kommer det att bli en hel del sommarkalvar. Jag har inte räknat ihop riktigt hur många kalvningar det kommer att bli än men runt 30-40 ungefär.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.