Familjejobb, en stark kropp och något njutbart.

På förmiddagen idag åkte jag och kidsen till pappan som tagit traktorn i förväg. Det skulle dräneras klart där det grävdes upp innan helgen. Dränera gör man när det blivit riktigt blött på lägdan, oftast nära ett dike eller där en kallkälla dyker upp. Det blir svårt att köra där och växer dåligt om det hela tiden är för blött. Så då gräver man upp, lägger ett lager singel (grus), en dräneringsslang med små hål i och så grus igen ovanpå innan man gräver över med jord igen. Så vattnet i backen silas igenom gruset, in i dräneringsslangen och åker undan till ett dike.

Så det gjorde vi klart  idag, hela familjen tillsammans.

IMG_8121

Ungen försvann för en sekund…!

IMG_8124

Tittut!IMG_8125 IMG_8127 IMG_8129 IMG_8130 IMG_8132

-Mamma! Oj…”

IMG_8133

Kaffepaus.

IMG_8135 IMG_8137 IMG_8139 IMG_8144 IMG_8145

Precis sånt här är en av orsakerna till att jag tränar. Skyffla grus är tungt. Men att ha en stark kropp i grunden gör att man råkar ut för mindre skador när man tar i och gör exempelvis sånt här. Något man inte gör varje dag men helt plötsligt ska man ta i och skotta ur flera skopor med tungt grus. Att då ha musklerna som krävs till detta men viktigast att allt att veta hur man ska lyft och ta i. Känna sin kropp och inte ta i på fel sätt, så typ ryggen tar stryk vilket är lätt gjort. Jag säger det ingen, en stark kropp är en bra kropp! Sen är det inget som säger att jag kan komma att ha träningsvärk imorgon… men det är ”bra” ont än smärta i ryggen!IMG_8148

”-Pappa! Oj…!”

IMG_8150IMG_8151

Pojkarna tittar på det färdiga arbetet.

Vi åkte sedan och fick fika hos en bondekollega så den där sovningen för Lilla P blev lite försenad. Han somnade i bilen på väg hem, behövde ett blöjbyte när vi kom hem så väcktes och lades sedan ute i vagnen. Där ungen INTE somnade igen sen. Det gick en timme sen gav jag upp. Upp med han igen, sen mellis och sedan tog vi oss ut igen. Med en egentligen trött unge som då inte blir så himla samarbetsvillig… Men vi fick på oss alla kläder till slut och gick ut. Plockade ägg, skottade in hö till kossorna och körde ut foder på foderbordet.

Efter mat och kvällsbad packade jag ner två pyjamasbarn i vagnen och gav mig ut på en springtur. En tur som blev lite omvänd. Oftast är det åt andra hållet, att man tänker sig en prommis som slutar med en springtur – man kan helt enkelt inte hålla sig, man får feeling liksom! Men nu var det precis tvärt om. En tänkt jobbig springtur men det var så gudomligt härligt ute, kvällssol, nästan vindstilla(!) så jag hade bara lust att gå och njuta.

18493940_10213270298899936_1013521411_o

Lite styrkeövningar hemma sedan. Pappan åkte iväg för att kvällsplöja lite men kom hem efter en stund då en bult gått sönder på plogen.

Nu väntar sängen så godnatt säger jag!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.