Harvning och fästingsmet!!

Här har vi varit igång länge känns det som. Att klockan bara är elva känns som helfel. Pappan åkte iväg efter morgonkaffet med en påkopplad harv. Nu ska allt som är plöjt harvas ett par gånger så det blir slätt och fint innan det sås. Jag brukar få göra slutharvningen då jag har lite mer tålamod att göra det fint och slätt än vad C har…Det kommer ju att vara vall i fyra år innan det ska plöjas igen så då vill man ju att det ska vara bra harvat annars blir det studsigt att köra på de kommande fyra åren!

Jag och Lilla P drog igång med städning. Hela övervåningen fick sig en genomkörare med dammsugaren. Sängen bäddades ren med lite tillhörande bus och kullerbyttor. Syrran sov gott under tiden.

Och så hände ett av det äckligaste jag varit med om! Drog dammsugaren genom hallen och köket nere också och där under köksbordet ligger en kula som jag inte riktigt reflekterar över utan sätter dammsugaren över och ska suga upp den men så smetas det ut en lång tjock mörkröd rand på golvet istället, den gick alltså sönder. Vad var det? Ett bär av nått slag? Tog upp själva skalet och tittade men det såg liksom plastigt ut för att ha varit något ätbart. Luktade inte något speciellt heller. Mycket märkligt, slänger det i slasken. Ser sedan till min FASA små små ben på det där ”skalet” – DET VAR EN FÄSTING! Jag ryser i precis hela kroppen och jag känner det klia överallt. Fästingar kan ju vara det äckligaste djuret som finns! Typ i samma klass som grodor. Och jag har TAGIT i den, luktat på den! Åå jag typ kräks bara jag skriver det här nu, så vidrigt!! Den har alltså blivit så full att den släppt självmant, aldrig sett så stor nån gång! Och det är fullt med utsmetat blod på mitt köksgolv…

Alltså vet vi att fästingsäsongen har börjat. Dags att kolla igenom djuren nu då… Den satt säkert på Kajsa i hennes tjocka svarta päls.

IMG_8187

Lilla P har hjälpt mamma att vattna blommorna och så har vi nu ätit lunch och det är dags för sovning för lilla pojken. Jag ska ta mig ut och se vad jag drar igång med. Lillasyster somnade precis i babysittern igen så jag verkar få barnfritt en stund.

Idag väntar vi farfar Hans till gården också! Roligt, roligt!

 

2 reaktioner till “Harvning och fästingsmet!!

  1. ”Sten” sa min dotter när hon var 1 1/2år och tänkte stoppa en grå kula i munnen. Jag hann hindra henne och insåg att den var en fullsugen fästing hon hade halvvägs in i munnen. Så ÄCKLIGT! Tänk om hon tuggat på den….

    Gilla

    1. Å fy så hemskt och läskigt nära en katastrof! 😱😅 Tur du hann se! Äckliga djur 😑

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.