Finharvning och rabarberskörd.

Från en varm shorts-varm sommardag igår till en kylig jacka-på-dag idag. Så tråkigt, nu när man fått smak för det här med att sommaren faktiskt är väldigt nära.Så lite sur på denna kalluft idag.

Men vi kände inte så mycket av den på förmiddagen då jag och båda kidsen packade in oss i traktorn och åkte iväg och harvade. Gick finfint idag med och nu hade ja tagit med mig en kudde till Lilla P (en självklarhet att han somnar innan lunch om han sätts i en traktor) som jag klämde fast mot rutan så när han somnade nu låg han skönt lutad mot kudden! Inte lika guppigt och hoppigt den här gången heller då den första övergången efter plöjning redan var gjord på den här biten och nu var det bara ”finharvning”. Det körs ju flera gånger över det plöjda så den ska bli riktigt slät att köra på. längs med, tvärs över och diagonalt. Så nu är denna bit nästan klar för sådd. Så som de flesta plöjda bitarna nu. En stenplockningsmaskin kommer att komma och plocka sten sedan är det klart för att sås!

C gick och stängslade här hemma under tiden. Efter den lite sena lunchen hade farfar Hans kommit hem också. Han hade skjutsat gammelfarmor och farbror Nisse till färjan tillbaka till Finland på förmiddagen. Grabbarna tre fortsatte sedan med stängsel och jag tog Hedvig med mig till grannbygden för lite ärenden.

Och ikväll bjöd vi in mor och far på fika. Morsdagsfika för min mor. Årets först små rabarber plockades och så snoddes nånting nytt ihop än den sedvanliga rabarberpajen. Mer en kaka, Rabarberkladdkaka heter den till och med. Med en massa grädde till, såklart! Godkänt fick den! IMG_8413

IMG_8417 IMG_8418

Lilla P fick en liten fruktsallad istället med grädde till han med innan han damp ner i sängen. En trött liten pojke som inte sovit mer än stunden i traktorn idag.

Och nu har vi tagit kväll också. Jag blir så stressad och ivrig att göra saker såhär på kvällen, när ljuset är dagsljust till sena natten, kvällssolen lyser och barnen sover. Men idag tog vi en lugn innekväll. Inte så trevligt ute i kylan ändå.

Och nu är det dags för att krypa ner i sängen. Godnatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.