Stenplockare – vilken grej!

En stenplockare kom till oss i morse. En maskin på traktorn som plockar sten på lägdorna som är harvade. Kan ju vara den bästa uppfinning någonsin! Han kör över och plockar alla tusentals stenar på alla bitar som nu ska sås. Allt större än en handflata ska bort från åkern annars förstör man maskinerna sedan när gräset ska slås om det kommer in sten i slotterkross och balmaskin. Många timmars plockande för hand är det annars som gäller.

Man har försökt att se det positivt. Man får vara ute, för det mesta i vårsolen och man får röra på sig gratis. Men sedan denna mackapär körde åt oss i fjol är vi helt sålda! Pga denna ligger vi också i fas med vårbruket. Trots att ALLT är vårplöjt och det är C som gör typ allt själv. C har finharvat det sista idag också, steget före stenplocken och i morgonbitti börjas det sås.

Jag skjutsade Lilla P på dagis och sedan ett besök på BVC. Våran lilla nyfödda bäbis är ju hela tre månader nu! Va? Fattar ingenting… Hur som helst mät och väg och så det där himla tråkiga vaccinet. Men det gick fint ändå. Precis innan de sticker nålarna i småbenen tycker jag är värst. När bebben inte har en aning om vad som kommer att hända och så bam! – en spruta i varje ben!

När vi kom hem såg den stuckna bäbisen långsovning i vagnen. Mamman gjorde det sista i växhuset och blev klar! Det är uppgrävt, gödslat med gårdens kobajs och påfyllt med lite ny gjord. När en pallkrage var kvar att måla så vaknade Hedvig. In för amning och fika med C och ”stenplockaren”.IMG_8454

Lilla P hämtades och så svängde vi förbi hos Anna och småpojkarna. Lite lek för de små och mamman fick sig några tomatplantor hon hade över, kanon liksom! Tackar och bockar. Men de flyttar inte in i växthuset än, för kallt!

Energin är urtankad igen här ikväll. En förkylning har flyttan in hos mamman igen (efter den blåsiga turen med kusin Linnéa med lite blött hår efter ett träningspass…) och med blåsten som varit ute idag har gjort en helt slut!

Pappan har gått och lagt sig och jag ska snart gå upp också, men en tekopp vill jag ta först. Barnen sover, en uppe i sin säng och den andra i vagnen här bredvid med lite feber från sprutan. Älskling, hoppas det bara blir lite, lite.

Trevlig kväll och godnatt!

 

2 reaktioner till “Stenplockare – vilken grej!

  1. Följer din finfina blogg! Har många, många chili och tomatplantor som vill ha kärlek och ett nytt växthushem! Kom utrikes till Barsta om du vill ha! / Anette Edlund

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.