Gräset grönare på andra sidan stängslet?

Pappan klev upp sådär tupptidigt imorse igen och åkte iväg på veckans sista jobba-borta-dag. Lilla P sov till halv sju och det tackar vi rullgardinerna för!

Vi klev upp och åt frukost och sedan skulle vi ut med lite sysslor att göra för att sedan ha en tid att passa mitt i dagen. Och idag var en sån där dag då tiden bara sprang iväg liksom. Innan vi kom ut tog tid. Inte alls tjuriga ungar eller så men en slamsig Liten P som det var lyste bus ur gör det lite mera tid innan blöja är på och alla kläder på rätt ställe, samtidigt som en liten ska ammas och bytas på och så kanske morsan ska ha något på sig också. Och är man lite stressad så tycker man att detta tar en himla massa tid.

Men vi kom oss ut. Gick till lagårn och skottade foder till kvigorna och så hoppade vi in i traktorn och körde några balar till korna. När vi parkerar traktorn sedan ser jag en syn som får en att sucka sådär djupt.

Nej, dom ska INTE vara där. Där är det alltså jord och nysått. Detta gränsar till den stora, fina, gröna biten de fick komma på igårkväll. Är verkligen ”gräset grönare på andra sidan stängslet”…? Puckon.

19047419_10213505243173396_1149242864_o

Men som tur var så var det bara att öppna handtaget och ropa in dom igen, ja nästan i alla fall. Fick springa efter två stycken som inte fattade att gå in på rätt ställe. Lilla P satt i traktorn under tiden och kollade på hur mamma jobbade och vinkade då och då.

Helt svettig kom jag tillbaka. Otroligt fuktigt och kvavt i luften! In och gav Lilla P lunch och sedan packade ner i vagnen, i samma veva som en hästbonde kommer och vill ha några balar lastade, så farfar höll sovvakt och jag sprang till traktorn igen. På med balar och så in för att mata en bäbis. Och efter sista klunken hoppade mamman in i duschen.

Fixade lite grejer, klädde sig och så ut och hämta Lilla P efter en timmes sovning. Mamma/mormor kom och vi packade in barn och vagn i hennes bil och så styrde vi kosan mot lilla staden inåt landet. Sollefteå. Dit vi typ aldrig åker. Men är en lite mysig stad om man bara ska ta en fika, kika i nån liten affärn och handla lite blomster, precis det vi skulle göra idag.

Då det inte fanns på kartan att få in Thulen i mormors bil så fick Lilla P vara storpojke och på stan idag och Lillasyster fick rulla i Emmaljungan.

Titta min fina, stora pojke alltså ❤

19074930_10213505243093394_1690821545_o 19073316_10213505243253398_193189313_o

Det gick ju som hejsan att gå med mormor i handen, in på mysigt café och en liten sväng in på rean.

19074606_10213505242893389_1011730283_o

Sen avslutade vi med det vi faktiskt kom för, lite blomster och frö-inköp.

19047430_10213505242533380_1704631049_o

En något stressig förmiddag men en himla mysig eftermiddag fick vi till tillsammans med mormor.

Nu ska här sovas, men först lite småfix inför morgondagen då vi ska fira en älskad pappa och make som har födelsedag!

Godnatt!

 

2 reaktioner till “Gräset grönare på andra sidan stängslet?

  1. Vad roligt att du åkte till min hemstad Sollefteå. Å bästa fikastället valde du/ni också att fika på (café Petter ) så roligt att läsa din blogg och följa ditt liv på landet. Känner till lite områden runt där ni bor då jag själv brukar vara i den trakten ibland. Min familj har hus i Docksta 🙂

    Gilla

    1. Men sedär! Ja det där lilla fiket är ju så himla mysigt! Och gott fika har dom! 😊 Så roligt med en läsare från krokarna. Ha en fin sommar!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.