Nytt mjöl = gott bröd!

Pappan kom hem på förmiddagen igår efter en liten kväll med en vän.

Vi gick ut i lagårn när barnen sov ute i  vagnen, nerbäddat sådär gosigt i varma åkpåsar.

Kalla minusgrader men strålande sol.

Lilla P vaknade med feber från sin lur. Hostig sedan igår så en förkylning har krypigt på. Lillasyster snarkade som vanligt en stund till och medans pojken var inne och myste med pappan så tog jag och Kajsa tog en härlig tur bara vi två.

Det bet i kinderna på skuggsidorna men ack så härlig tur!

Och väl inne så doftade nybakat. Något nytt provades i bakmaskinen!

Mjöl av vete & rotfrukter. Ett mjöl med vete, gula morötter och palsternackor. Detta kan man byta ut hela mot det vanliga vetemjölet. Bullar och bröd blir lite extra saftiga då de absorberar mer vätska än vetemjölet. Så man måste bara komma ihop att 1/3 mer vätska ska i degen och knåda lite längre!

 

   

Och jag säger bara mmmmm! Vilket bröd! Gjorde ett bröd enbart med detta mjöl och så saftigt och gott det blev alltså!

Tips!

Nu idag är pappan och gör föräldrainsats på Järnsta. Jag och barnen är hemma då Lilla P är så förkyld. Feber är nästan borta igen så det är ju skönt men snorig och hostig.

Så, måndag och en ny vecka. Ha en fin veckostart!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.