Här kommer receptet på den godaste morotskakan i historien! Tycker jag i alla fall!
Har fått mycket mmm-anden när denna kaka har serverats så det är en riktig hit!
Morotskaka
4 ägg
4dl socker
200g smält smör
6dl rivna morötter
4dl mjöl
2tsk bikarbonat
2tsk bakpulver (jag har även bakat med endast 4tsk bakpulver och det blev minst lika bra!)
1tsk kanel
1tsk kardemumma’
Glasyr
200g philadelphia
150g rumsvarmt smör
3dl florsocker
3tsk vaniljsocker
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker så det blir riktigt fluffigt. RÖR ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Och till sist de rivna morötterna.
Vände ner med tex en slickepott så luften och det fluffiga behålls i smeten.
Smörj och bröa en passande långpanna. Jag tar en ugnsform för att få lite höjd på kakan men man kan ta vad man tycker passar bäst.
Skjuts in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter, eller längre om kakan är tjock. Håll lite koll första gången helt enkelt!
Glasyren är bara att röra ihop allt för hand och sedan köra allt till en slät smet med elvisp. Bred krämen över kakan, skär i lagomt stora bitar, servera och bli beroende!
Allt som oftast gör jag bara kakan och struntar i glasyren. SÅ god är kakan att den gör sig så bra som den är. Och det är ingredienser som man oftast har hemma. Men till lite festligare tillfällen rör jag ihop en glasyr också!
Så enkel och för sjuttonde gången så god kaka!
Och när jag faktiskt tittar lite mer i arkivet nu här på bloggen så ser jag ju att jag faktiskt delat med mig av detta recept förut! HÄR finns det inlägget men ni får det en gång till helt enkelt. Sånt bra kan få finnas flera gånger. Och i det inlägget skymtar världens gulligaste liten bebisrumpa också, åh alltså!