Den himmelska morotskakan.

Här kommer receptet på den godaste morotskakan i historien! Tycker jag i alla fall!

Har fått mycket mmm-anden när denna kaka har serverats så det är en riktig hit!

Morotskaka

4 ägg

4dl socker

200g smält smör

6dl rivna morötter

4dl mjöl

2tsk bikarbonat

2tsk bakpulver (jag har även bakat med endast 4tsk bakpulver och det blev minst lika bra!)

1tsk kanel

1tsk kardemumma’

Glasyr

200g philadelphia

150g rumsvarmt smör

3dl florsocker

3tsk vaniljsocker

Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker så det blir riktigt fluffigt. RÖR ner smör och mjöl väl blandat med de torra ingredienserna. Och till sist de rivna morötterna.

Vände ner med tex en slickepott så luften och det fluffiga behålls i smeten.

Smörj och bröa en passande långpanna. Jag tar en ugnsform för att få lite höjd på kakan men man kan ta vad man tycker passar bäst.

Skjuts in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter, eller längre om kakan är tjock. Håll lite koll första gången helt enkelt!

Glasyren är bara att röra ihop allt för hand och sedan köra allt till en slät smet med elvisp. Bred krämen över kakan, skär i lagomt stora bitar, servera och bli beroende!

Allt som oftast gör jag bara kakan och struntar i glasyren. SÅ god är kakan att den gör sig så bra som den är. Och det är ingredienser som man oftast har hemma. Men till lite festligare tillfällen rör jag ihop en glasyr också!

Så enkel och för sjuttonde gången så god kaka!

Och när jag faktiskt tittar lite mer i arkivet nu här på bloggen så ser jag ju att jag faktiskt delat med mig av detta recept förut! HÄR finns det inlägget men ni får det en gång till helt enkelt. Sånt bra kan få finnas flera gånger. Och i det inlägget skymtar världens gulligaste liten bebisrumpa också, åh alltså!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.