Helgkänslor

Dessa dagar har det verkligen känts som helg. En ledig helg utan att ha någonting inplanerat.

Med både bröd- och kakbak med två små. Ett gäng bondkakor, favoritkakan finns nu i en full burk i skafferiet. Såklart brände jag ju en plåt, den jag glömde ställa klockan till – att man inte lär sig! ”Jag kommer ihåg att titta till om några minuter”… Ha!

Det kom snö i lördags, men mest blöt, nästan regn så inte så mycket på höjden. C var ute och plogade natten till lördagen men sedan blev det inte mer igår.

Jag passade på där på eftermiddagen innan maten att ta en promenad med Kajsa. Det är nu min tur att ha blivit lite snorig så en prommis istället för en springtur fick det bli.

Och ack så grå dag. Lågt i tak kan man säga med den tryckande dimman. Men en uppfriskande promenad kändes skönt.

C gick och la sig tidigt, tidigt på kvällen då en nattkörning var väntad.

Så denna mamma fick en kväll helt själv. Valde en film och hade frukt och grädde och mådde himla gott. Men självklart resluterade ju det i att någon somnade i soffan. Och när inte ens andra hälft fanns där och kunde väcka så sovs större delen av natten just där, i soffan. Vaknade yrvaket och tog mig upp till sängen de sista timmarna innan det var morgon igen.

Det blev ingen nattsväng för C heller så en låång natts sömn fick han i alla fall.

Idag söndag. En tur till Gammelmormor, huset har städats och skrubbats. Lite lätt och försiktig styrketräning med tanke på den snoriga näsan.

Och här på eftermiddagen har den väntade snöstormen kommit. C blev utringd och det ser nu ut att bli en sen natt för han. Tur då att han fick de där många sömntimmarna igår!

Jag är så himla less denna snö nu! Jag har ingenting emot att det är snö i mars. Skidor, pulka och soliga marsdagar är inte fy skam. Men det ska inte komma såhär mycket MER nu!

Nej vi håller tummarna att detta är sista sista snön som måste plogas bort. Eller vad säger ni? Jag är i alla fall redo för lite vårkänslor!

Hoppas ni haft en bra helg också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.