Som ett julkort i mars.


Jag släppte ut Kajsa en sista gång innan läggdags i söndagskväll och då såg det ut såhär.

Jag stängde bara dörren och gick och la mig. C var ute precis hela natten, 14h och skottade snö efter vägarna. Tur vi inte hade en tidig morgon vi skulle iväg på i alla fall.

Vår gård är ganska stor, mycket att skotta. Vi äger inte en snöbjörn eller liknande då det alltid skottas med traktor. Korta vägen ut till stora vägen är typ 100m och så andra infarten är betydlig längre så att handskotta ut så stort för en bil, nej det gör man inte.

Men vi vaknar till en slående vacker morgon. Som i ett julkort, fast i mitten av mars..

.

Och hur less jag än är på denna snö nu så kan jag bara inte motstå hur vackert det bli när landskapet är vintervitt inbäddat. Jag sprang ut i nattlinne och kamera när vi klev upp på morgonen.

C sov en timme borta där på morgonkvisten och så timade vi sedan åka-iväg-tid. Barnen var klädda och klara och så plumsade vi ut till vägen när C kom med bilen.

Skjutsade på förskolan och sedan drog jag och C till Sundsvall och LRF-konsult för den årliga EU-stödsansökan.

De omtalade EU-stöden. De som i princip alltid blir en rubrik i tidningarna där i december – ”Nu kommer böndernas julklapp! Miljonregn!”

Men det tar vi mer om en annan gång.

Det gjorde vi i går i alla fall. Och ja, skottade gården när vi kom hem. Då vi väntar på en skruvare som kan komma och hjälpa oss hitta felet på hydrauliken på Brum-Brum så får vi låna grannens traktorn. Tacksamt!

Idag skiner solen och vägarna är skottade. Nu tycker hoppas jag på att mars fortsätter i detta täcken och att snömängden är mättad för denna säsong. Hoppas kan man i alla fall!

Nu väntar Borta-jobb, ha en fin dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.