En ljusning bland tråkiga projekt.

C har ju några dagar på borta-jobb igen.

Igår klarade sig ladugården utan att behöva ströa men vi ställde ut några matbalar jag och Lilla P medans lillasyster sov lunch i vagnen.

Vi la några timmar sedan på sista rycket uppe i hallen i huset. Det stora rummet när man kommer uppför trappen. Där hade vi lekrum när jag och min syster var liten och sedan blev det omgjort till kontor sista tiden mamma och pappa bodde i huset. Under tiden som vi har bott här nu har det, otroligt jobbigt nog, blivit ett skämsrum/skrubb/förvaring… Man ska inte ha rum som inte har ett syfte! Där hamnar ALLT. Sånt som man ska ha kvar men inte riktigt vet vart man ska ”he” (norrländska sätta/ställa/lägga!).

Nu har barnen fått varsitt rum uppe. Hedvig har legat i spjälsängen i vårt rum och Pontus har haft eget men nu har de fått varsitt, som är i änden av detta stökrum. Och projektet har nu varit att göra denna stora yta till ett lekrum igen! Få upp alla leksaker från köket (drömmer om den dagen) och så har de övervåningen att latja runt på! De är så pass stora nu att båda kan vara där tillsammans.

Men detta uppdrag har blivit såå långdraget! För det är så himla tråkigt! Jag brukar gilla att rensa och fixa och, när man får tid, ta tag i saker men alltså detta var det värsta någonsin! Egentligen inte jättemycket saker men just att varje sak inte har någon naturlig plats (därav att den hamnat just här) så tar det sån tid att besluta vart den ska ligga istället! Plus att några hyllor är saker från vår barndom som inte är helt bortplockat så där ska det beslutas och höras med syrran vad man kan hiva och vad som ska vara kvar…pju alltså!

Men nuså. Nu är det så gott som blåst i detta rum! Nu är nästa steg att göra det lite mysigt och barnanpassat. Men vi kommer inte att göra nån stor makeover, bara ett byte av grejer och få till rätt funktion är uppdraget nu!

Och igårkväll när barnen hade somnat fick äntligen matbordet ett lager färg på sig också. Det som blivit nött där barnen sitter och det ser så himla tråkigt ut. Tacka vet jag avtorkningsbar stor duk som dolt hela alltet den sista tiden men nuså, ska det bli fint igen även med duk modell mindre.

Och idag krävde lagårn några timmars jobb. Inklusive störmoment som frusna lås på traktordörrar och en bal som föll ut ur halmrivaren, innan lunch, höggravid med Noll tålamod och två barn… Men eloge till barnen som faktiskt inte spädde på den lite sköra situationen. Som ju annars inte direkt gör allt lättare – trötta, hungriga barn.

Men djuren fick strö och vi mat i magen till slut.

Lite Julgodis har vi kokat ihop ikväll också innan läggdags men nu alltså, nu tar jag kväll och slänger mig i soffan. Med några kvällar med fix och grejande har det inte ens blivit sofftid innan sängen. Men nu känner preggot att det är dags att ta en lugn kväll för sjutton!

Typ som de här damerna har gjort.

God kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.