En lättnadens suck.

Och vips så har dagarna sprungit iväg och det har ekat lite tomt här.

Så blir det ibland helt enkelt.

Men veckan som gått då. Pappa C hade borta-jobbardagar och med det så pysslar vi på hemma (vi har ju bara en bil nu så vi är ganska strandade). Men helgen löste det sig med bil tack vare finfin vän som lånade ut så vi både kunde åka på den årliga julmarknaden i mysiga Bönhamn på lördagen och på barnkalas hos Pontus kompis på söndagen.

En väldigt lugn helg arbetsmässigt då djuren precis flyttat in i hela ladugården. Välströat blir det sådär första gången man halmar upp direkt på golvet så det håller sig länge.

Farmor och farfar kom från Belgien och då även som av en händelse Sinterklaas. En Belgisk tradition som vi vill att barnen ska få ta del av i sin uppväxt också.

Vi har fixat i lagårn när pappan varit borta, ströat, skrapat och utfodrat och vad mer? Ja dagarna bara springer iväg av att ”bara vara hemma”. Med djur och barn så har man liksom fullt upp. Men vi har det rätt fint på dagarna. Den där lillasystern med sin bestämda vilja som nu också verkar komma in någon extra treårstrots bidrar till några gråa hårstrån varje dag men det hör ju till. Många mysiga och roliga stunder har vi också såklart!

I fredags var jag iväg på ett gott, gott julbord på underbara Björkudden! Farmor var hemma med barnen och jag blev upplockad av chefen för mitt borta-jobb. Så mysig och trevlig kväll!

Pappa C har varit en snabbis till Belgien över helgen. Hans bästa kompis fyllde jämt och hade ett stort partaj som han åkte ner för. Det kändes helt okej i somras att boka in det nu, det är ju luungt med bäbis. Inte lika lugna har vi känt oss nu kan jag säga! Höggravid med hormoner och grejer så har det varit lite nervöst. Tänk om liksom. Men det hade fortfarande räknats som lite för tidigt om bebben skulle komma, men det här med att man veet ju aldrig!

Men nu kan vi andas ut. Så himla lätta att denna helg är över. Pappan är hemma och vi kan släppa den där situationen som skulle kunnat uppstå. Den enda som är lite besviken är min syster som hade ”jour” över helgen om det nu mot förmodan skulle komma en liten så skulle hon vara med. Så hon var taggad kan man säga!

Men nu, snart så kan bäbis få komma känns det som! Fast vi hoppas ändå att det ska bli ett årsskifte först. Och så är det lite att fixa och ordna med som jag inte känner mig klar med än. Vart tar tiden vägen?! Tyckte nyss jag gick från jobbet och hade TVÅ hela månader på mig. Men vi gör det vi hinner. Ska försöka steppa upp julkänslan här hemma denna vecka också.

Och idag tisdag var det julgodisbak i barnens kalender så vi ska leka med en massa choklad! Mmm säger preggot!

2 reaktioner till “En lättnadens suck.

  1. Min gubbe missade när vårt andra barn föddes.
    Han körde och tittade på en traktor. Vi tyckte det var lugnt men hon hade bråttom ut den där tvåan!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.