Laddat men inte riktigt klart kan man säga…

Nu är källaren, pannrummet fullt.

Fick såklart proffshjälp att få in det sista!

Nu har vi börjat packa in i gamla bilgaraget så det blir en vedbod framöver! Smart tyckte vi! Och slippa göra ordning allt för många pallar eller likande.

Och! Något väldigt roligt har vi gjort!

Kläckaren är laddad! Tjoho! Jag är nästan lika otålig som treåringen som frågar ungefär 10 gånger per dag om inte kycklingarna koommer snart!

Nej, det är tre veckor kvar…

10 ägg har jag skickar efter från en avelsgrupp med Silveruddsblå. De lägger gröna ägg. Och de resterande fyra platserna har jag kastbytt med en granngård. De tog några ägg av mig i fjol och kläckte fram så kanske får jag tillbaka några gener! Förhoppningsvis är det nån blommehöna där också så det blir spännande att se. Bara det inte blir en massa tuppar av alltihop…

Nu är det ju så att jag inte riktigt har fixat nått hönshus än… Kycklingboende hela sommaren har jag ju, så det är laddat men inte ritkigt klart kan man säga…

Så jag frågar er! Finns det någon har en lekstuga/bod stående som kanske kan bli hönshus? Skulle egentligen vilja ha lite större men att dra igång ett helt mini-hus-bygge nu känns sådär… Någon som kan tänka sig att bygga ett kanske till och med? Men en lite stuga/bod kan ju vara en bra början, en stomme liksom.

Igår körde vi fram lite balar. En treårig arbetsledare och en femårig chaufför. Snart kan man ju få ledigt från sysslorna, kidsen fixar!

Vårens utsäde kom igår också. Men då fick femåringen flytta sig från förarsätet och mamman ta över. Och hur nice är det inte att ha ett redigt garage nu att direkt kunna ställa in dessa under tak!

Det blev lite tröttsamt att köra fram och tillbaka med säckarna där på eftermiddagen utan vila så en tupplur i hjullastaren gick inte att undvika.

Efter många timmars utejobb gjord vi bananpannkaka och tog kväll för dagen. Den minsta lillasystern hade fått både rota-vaccin och första sprutvaccinet i småbenen på morgonen så någon krävde lite extra närhet efter långa sovningen.

Och idag är det fredag och vi väntar hem pappa C ikväll. En ledig helg väntar och det längtar vi alla efter.

Så trevlig helg önskar jag er också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.