När en tillfredsställande dag slutar med en suck.

Vi har haft långhelg hemma med hela familjen.

Dagarna fylls med sysslor hos djuren och grejande på gården. Där alla såklart är delaktiga.

Stora händelser också. Den minsta Plutten blev tre(!) månader och den äldsta pojken trampade iväg på den tvåhjuliga cykeln som han inte gjort annat!

Vi firade självklart tremånadersdagen med en gókaka. Precis som vi gjort med de andra. Fint att fira små steg i livet ju.

Igår hade vi heldag med röj och städ på gården. Efter många timmar är det i alla fall några vinklar som är hyfsat fri från skräp och skrot. Högar flyttas och sorteras. En till container med järnskrot är fylld, brännbart krafsas ihop från den rivna lon (där det är många timmars plock kvar!), el och annat ligger i högar redo att köras bort till avfallsstation.

Synen från garagedelen. Där stod stora gamla lon och där är tanken att den nya mjölkladugården ska upp, så småningom. Det kommer nog att bli så. Vi har ju velat vart vi ska bygga den nya men att ha den angränsande mot den gamla vid flytt av djur, närhet till foder osv så lutar det nu åt att den hamnar här ändå. Sjöutsikten som kommit fram så fint nu får vi gå bakom lagårn för att se, eller genom fönster inifrån lagårn.

Men. Efter en så tillfredsställande dag, där vi jobbade på till kvällen, ute, hela familjen så avslutades dagen på ett mindre bra sätt. Punka på traktorn!! Är det inte tyypiskt! En reva från något vasst som stack ut på oväntat ställe. SUCK! Och C som skulle iväg på jobb igen igårkväll för några dagar borta. Men han styrde upp problemet igårkväll. Skjutsade däck till däckverkstad och förhoppningsvis kan de laga utan att vi måste köpa nya…håll tummarna!

Så idag är jag hemma med vår lilla trio. Det spöregnar här så vi tar, för ovanlighetens skull, innetid nu på förmiddagen och hoppas att det lättar på eftermiddagen. Kanske ett tecken på att till slut komma till skott att torka de där ofantligt smutsiga golven… Kanske sätter vi på en film, bakar ett bröd, gör en trolldeg och försöker roa oss inomhus. Och så väntar vi på besked från däckverkstad.

Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.