Fixat däck? Rent golv? Bakat bröd?

Jaa! Däcket gick att laga! För just nu i alla fall… Blir nog till att beställa nya för det lät som på däckverkstaden att det bara är en tidsfråga innan det går upp igen… Men! Det akuta löste sig igår. Tack till svärfar som hjälpte till att få det på plats igen.

Och tack Brum-Brum som agerade ”domkraft”. Han har stått i ide hela vintern i garaget men nu fått komma ut och rastas i vårluften!

Vi har ju faktiskt investerat i en ny halmrivare minsann. För att underlätta de nästan dagliga sysslorna vinterhalvåret. Ska berätta mer om den! Men med den så behöver vi bara starta igång EN traktor och hjullastaren kan nu sköta allt själv på gårdsnivå.

Med regn hela förmiddagen igår (så skönt att det inte faller som snö nu!), så blev till slut de där otroligt smutsiga golven torkade. Vatten var nästan svart när jag hällde ut det… Jag tog till och med nytt vatten och torkade köket en gång till (!) på samma torkning när jag ändå höll på så det inte bara var skitvatten man svabbade runt med. Om det känns ogjort idag? Ja.

Men det fick vara rent ett tag i fall. Och det är väl bra att man håller undan lite lagom. Man blir ju fort galen annars om man hade tänkt sig ha rena golv denna årstid! En massa barn som går ut och in några gånger per dag, på en gård där du inte kan gå någonstans utan stövlar OCH en fyrtassad hund som svassar in och ut, trots att man försöker med STOPP vid dörren och torka av det värsta innan ingång men alltså, ni fattar!

Idag tog vi oss ut på förmiddagen. Långsov för bäbis så vi passade på att göra lagårn, ströade allt. Taktikströning igen på lilla avdelningen så slipper vi ströa alls imorgon.

Jag satte en deg innan vi gick ut och tänkte att å, det blir lagom, då hinner vi ströa medans den jäser, ha trodde jag ja. Det blev ju preciis som vanligt. Tidsoptimisten i mig verkar aldrig få verklighetsinsikt. Men istället för att avbryta vårat flow där ute så tänkte jag att jag bara knådar om den ju när vi kommer in.

”Bara” var det ja.. Alla fyra bullarna hade flutit ihop och fyllde precis hela plåten. Den satt dessutom fastklistrad på bakplåtspappert så det knappt gick att få bort det utan att typ hela degen följde med eller papperet gick sönder.

Med en massa mjöl på fingrarna hittade jag en hyfsad teknik och fick bort det mesta av degen som fick jäsa om innan gräddning och så häll vi tummarna för att vi skulle få nån fika. Det ekade nämligen tomt i både skafferi och frys på bröd.

Men se! Det blev fika till slut! Nybakat bröd så smör och ost smälter lite på en solig bro blev en härlig stund.

Timmarna som efterföljde har vi plockat in påskris både till bro och in och så har vi gjort en så himla rolig, påskig liten grej men den visar jag imorgon!

Nu är det tack för denna dag och jag ska försöka komma i säng i tid ikväll. Trevlig kväll!

En reaktion till “Fixat däck? Rent golv? Bakat bröd?

  1. Ett tips när degen kletar för mycket är att blöta händerna. Supersmidigt, ingen deg fastnar! 😀

    Men det funkar bara om man t.ex. ska få bort från pappret, ösa ur bunken etc. För man måste blöta igen efter en liten stund och ska man knåda eller greja länge blir degen för blöt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.