Lämnar gården och vad händer..??!

Igår skulle vi åka på loppis! En sån där lite större variant som ligger några mil bort. Länge sedan vi lämnade gården mer än typ 10min på affärn eller så.

Det började med när vi hade lastat in alla barn och farmor Sonja i bilen så startar inte bilskrället. Helt död. Jahapp, startkablar från svärmors bil men den startade inte ändå. Suck.

Så ut med hela konkarongen och så klämde vi in oss i farmor Sonjas lilla Polo. Det var lite trångt men det gick!

Jag fyndade en lampa, å en så fin lampa som äntligen kan få pryda i ”pianorummet” som vi kallar det. Har inte hittat någon som duger dit, på 7 år… Inte kanske gått in för att hitta någon så heller men ändå – där fanns den!

Vad tror ni händer då när vi, tack och lov faktiskt är klara? Det ringer – DJUR UTE!

Det är inte sant. Detta har varit ett otroligt lugnt år. En enda smitning och då hade tråden gått AV så om de hade blivit skrämda eller en älg gått igenom vet vi inte men alltså, så himla skönt efter förra året då det var lite titt som tätt!

Men så är det ju NATURLIGVIS när man åker bort. Hur är det möjligt?? När man är en bra bit bort och gärna med finkläder på, då ska de he fram sig!

Som tur var kunde en granne komma ner och vakta så de inte skulle ta sig ut på vägen innan vi kom hem. Men till min förvåning så var det inte trasig tråd någonstans utan gänget småtjurar, från lagårn som tagit sig ut! De hade fått upp en grind (som jag denna gång stängt lite för dåligt då uppenbarligen…) och inte stängt porten utanför då det känns lite trevligt att de får in lite ljus från det hållet.. Aja.

De tog sig såklart in i kornas hage och då fick de vara där över natten.

C kom hem nu på morgonen och så hade vi lite familjegrejande på förmiddagen.

Vi tog in hela gänget i lagårn och sorterade ut de där sju som brutit sig ut. Såå himla smidigt att kunna stuva in dom i lagårn alltså! Och där med hjälp av grindar och så kunna sortera ut enstaka djur om det behövs.

Inne på rätt ställe igen! Och denna gång är även porten stängd..!

Till lunch fick vi finbesök av Elin som också har en gård och blogg HÄR och hennes dotter Linnea. Mysig pratstund hade vi och så tog vi en liten runda på gården och kikade på kor.

Nästa gång ska vi försöka komma iväg till dom och hälsa på, Pontus blev ju hur pepp som helst när Elin berättade att de har typ 350 TJURAR! Det måste ju spanas in förstår ni!

Nu ikväll efter att barnen somnat har jag flyttat ett gäng till nytt bete och nu ska hoppas in i duschen och göra kväll i soffan en stund. Imorgon ska jag iväg en sväng och farmor kommer hit och ser efter barn. Som tur var kan jag låna hennes bil då vår inte startar ens efter att få ha stå på laddning idag…blä för krånglande bilar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.