Över-natten-deg!

Kan vi prata om det här med Kalljäst bröd. Hur kan jag inte ha gjort det tidigare?? Det är ju för sjutton precis ett Paulina-bröd! Snabbt och enkelt!

Jag köpte inget bröd på affärn igår för att jag skulle baka hemma tänkte jag och vips så var dagen slut… Visste att barnen skulle önska havrefras till frukost när det varit gröt hela veckan och då med ett mjukt bröd till. Kom på det här med över-natten-deg och började googla. Oj så det lockade också att få äta varmt, nybakad bröd på morgonen.

Så igårkväll halv tolv gjorde jag degen och såhär enkelt är det!:

  • 1/2 paket jäst
  • 5dl kallt vatten
  • 1msk honung (jag tog sirap!)
  • 1msk olivolja
  • 2tsk salt
  • 12dl rågsikt (tog vetemjöl!)

Rör ut jästen i det kalla vattnet tills det löst sig. Tillsätt det övriga ingredienserna och rör ihop med slev i en bunke.

Typ gjort på 5min. En bakhandduk över och in i kylen. Gå och lägg dig.

Vakna och sätt ugnen på 225g.

Stöp ut degen på ett mjölat bakbord, knåda inte, bara en sån sak! Skär i bitar så stora frallor du vill ha och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och skjuts in i ugnen!

Det beror nu på hur stora frallor du gjort hur långt tid de tar i ugnen men mellan 12-20 min typ.

Så himla smidigt! Idag har jag köpt rågsikt så det provar jag nästa gång! Typ ikväll för dessa gick åt som smör!

Så har du jäst hemma är det bara att köra! Ikväll, en fredag. Trött efter veckan kanse men när det krävs minimalt med arbetsinsats när man är som segast så kan man få ihop det ändå! För visst är det lite lockande att äta nybakat bröd till frukost imorgonbitti?

Trevlig helg hörrni!

5 reaktioner till “Över-natten-deg!

  1. Ja visst är det fantastiskt! Jag gör detta till varje söndagsfrukost fast jag jäser degen i bunken och som fixar jag frallorna på morgonen. Det blir gott det också

    Gilla

      1. Men alltså, jag måste sovit när jag läste ditt inlägg. Du gör ju exakt som jag. Min kommentar är ju jättekonstigt. Suck. Förlåt! Ska läsa vad du faktiskt skriver innan jag kommenterar nästa gång 😬

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.