Lugnet före stormen.

Det har på ett vis varit något lugnare en liten period nu men början man tänka efter vad vi gjort senaste veckan så har det ändå hänt rätt mycket.

Som att C har plöjt allt som går att plöja för i år. Vi har hyrt in en traktor och plog som han kört med denna vecka.

Mellan mina borta-jobbar-dagar så har jag bla tagit in lite stängsel från en lägda som varit bete flera år och som nu ska plöjas upp.

Och detta – ”Farmhack” nummer ett!

Charlie har trätt en gängstång genom en trådrulle och så bara sätter man den på skruvdragaren – tadaa! Tråden inrullad på nolltid och UTAN TRASSEL!

Sen fanns det inga fler rullar så det blev visst några såna här fina ändå…🙈

Men det är ett senare problem när de ska användas igen!

En skopa med ett bete 😆

Och så har en massa djur lämnat gården!

Alla årets kalvar har skickats på förmedling till nästa gård som ska föda upp dom.

Även ett gäng kor har sålts till liv!

Och så har även slaktruppen åkt. De som varit en egen grupp hela sommaren. De har inte fått gå med tjuren utan gått för sig själva. Ett gäng med horn och mycket mjölkrasanlag så de är inte mycket att ha som köttdjur därav ingen avel på dom. Och så tre tjurar som var redo att åka. En av dom var Lill-Ludde. Föredetta Nalle-lurv. Han som vi trodde var småväxt då han knappt växte över huvudtaget första året! Men pigg och frisk. Nu har han växt på sig och är inte lika ”gullig” längre, både till utseende och lynne.

Han är resultatet av en tjuvbetäckning av ”original-Ludde”. Lovis avkomma. Rätt tydligt att det var Brown-swiss när denna kalv när han föddes av mamma som var charolais som även gått med en charolais-tjur…😆 Ja det kan få till mycket genom en grind…

Det har även tillkommit lite djur men det tar berättar jag om snart!

Idag är det alltså söndag. Det har varit lite lugnet före stormen på bygget men NU drar det igång igen till veckan! Tak och väggar är äntligen på gång efter en försening och då är det bara att köra så det ryker på alla fronter!

PS. Vi har fortfarande inte spikat någon mjölkande besättning, så tipsa oss gärna om ni vet någon som ska sälja/lägga ner. Oavsett vart i landet ni bor! DS.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.