Vårt livsval

Där bakom mig bygger vi vårt livsval.

Något vi tror så starkt på och vet innerst inne att detta vill vi göra.

Ta hand om djur och mark. Ta fram livsmedel som gynnar allt runt i kring. Människors magar, naturen vi lever i och jobbtillfällena som ges efter vägen.

Att stressade stadsbor känner ett lugn när de kommer ut på landet, glädjen att själv odla en tomatplanta i köksfönstret på fjärde våningen är egentligen inte så konstigt. Vi alla kommer ju från det livet, vi är gjorda för att odla, jaga och söka föda.

Den tillfredsställelsen tror jag bara är starkare hos vissa, bla hos oss som valt att bli bönder. Jobbet med djuren och naturen, utmaningarna det ger men även tillfredsställelsen över det jobb man gör. Det direkta kvittot på utfört arbete.

Det är ibland skittungt och lite väl utmanande och det finns en stor frusteration i lönsamhet och allt runt omkring oss som vi inte kan påverka i prissättningar osv men det ger oss också något som sitter djupt rotat inom oss. Det går inte riktigt att beskriva men det är väl det som kallas – Livets kall och detta är vårat 💚

En reaktion till “Vårt livsval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.