Frustar och prustar

Morgonmjölkningen är avklarad och nu sitter jag här med frukostskålen.

Något står inte helt rätt till med 420s kalv. Hon vill inte suga! Har stått länge, länge och grejat och grejat varje dag sen hon föddes men hon stenvägrar! Har fått sonda varje mål… Hon är pigg och så men vill inte ha, dumma. Så blir hon arg och irriterad ju längre man håller på, frustar och prustar, temperament som mormor…

Nu en kaffekopp innan vi drar igång dagens jobb, som bla innefattar lite mer tid åt den lilla frustande kalven.

Godmorgon!

 

2 reaktioner till “Frustar och prustar

  1. Låta de vara utan mat ett-två mål brukar hjälpa (om man vet att man sondat i dem några gånger innan ) Det var en envis utgödsling ni har!!! Hoppas hoppas hoppas ni får ordning på det snart! Läste att ni ska skjuta på robotinvesteringen och isolera istället, förstår er, när vi byggde vår lagård var vi bestämda på att INTE bygga ett kallt stall, även om det är superbra för djuren så ska VI jobba där också. Vi vill i nte hålla på o klabba med frusna utgödslingar eller fruset vatten. Vi byggde ”ljummet” stall. Isolerade väggar ca 1,5 m upp, kanal-plastskivor som ”gardiner” som styrs automatiskt upp och ner, isolerat tak med ventilationsnock (extra bred för att få in mer ljus) VIlket vi är supernöjda med!!! ALdrig att det krånglar med vatten eller skit pga av kyla! 🙂 Ni hade nån tjej som jobbade hos er innan, verkar som hon inte finns kvar, du behöver inte berätta varför, blir glad att läsa att ni har någon kille nu som kan ta något pass åt er så ni kan få någon ledig stund tillsammans också, viktigt! Här hade vi mjölkrekord i förrgår vilket känns riktigt roligt! 4516 liter, alla kor i roboten (ingen mjölkas någon annanstans alltså) 62 mjölkande, man får passa på att glädjas när man kan! 🙂 Ha en bra helg!

    Gilla

  2. Har provat även det, men hon är envis som en åsna! :@ Men det är bara att inte ge upp!
    Vad klokt av er! Våra planer är också att få ett ”ljummet” stall. Lite svårt att hitta en bra lösning när lagårn redan står på plats. Men att isolera taket är ju givet iaf. Sen hur man gör med gavlar och portar och så vet vi inte riktigt. En snickare ska komma och kolla hur man skulle kunna göra. Vi är ju som sagt rätt less på en kallt stall så vi bara måste göra nånting tills nästa vinter!
    Vad kul med mjölkrekord! Grattis! 😀 Hoppas det håller i sig för er 🙂 Tack detsamma! Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.