En busy helg!

Pappa C kom hem sent på torsdagnatt. Lilla P började dagis lite tidigare på fredag morgon så jag och farfar Hans åkte och lämnade. Vi åkte två bilar, den ena som vi använt den här veckan till och från jobb men som stannade efter vägen för oss, både till och från jobbet. Så in med den på verkstaden. Den stannade igen på väg dit och då gick den inte igång heller! Vi väntade och provade, som vi gjort sist men nej. Så det slutade med att vi fick bogsera den efter vår bil hela vägen till verkstaden. Tanken var att jag skulle åka på jobbet efter vi lämnat bilen men det drog ju så ut på tiden att klockan hann bli mycket och Lilla P hade en lite kortare dag på Järnsta och jag skulle hämta (då vi nu bara hade en bil) så det skulle bara bli ett par timmars jobb.

Så jag åkte hem. Väckte en älskad man som fyllde år!!

Hipp hipp hurra! Men den första presenten han fick 10 minuter efter han vaknat var0 ”-kvigora är lös!!” Hela gänget från stora betet borta i byn! Det var som en hel hjord som dundrade fram. Men vi fick in de på kornas bete. TUR att jag var hemma, tur att C var hemma annars hade stackars Hans varit ensam med dessa buskvigor! Istället var vi tre. Ja herregud. Det bästa med den där fredagen var att det kom regn. Många bönder blir nog irriterade på mig för att jag säger så nu för jag vet att många hade slaget gräs liggande, men för Cs skull. Han fick en lugn dag, ja lugnaRE. Han kopplade på slotterkrossarna på traktorn, smorde, servade och provkörde ekipaget. Tanken var att han skulle slå åt en grannbonde den dagen men med regnet så blev det uppskjutet en dag.

Jag drog en repa till stan fram och tillbaka. Hämtade ut min äntligen klara telefon! Sprang och handlade till ett tomt hus och gòtårta till C och så. Snabba puckar hem och hämta upp den där älskade ungen på dagis. Matlagning (grymt god lax med örttäcke!) och så vips kom tårtagäster.

Lilla P hade klätt upp sig till tänderna! I finskjorta och byxor med hängslen.

Lilla P skulle genast visa gammelmormor sin fina ryggsäck och allt innehåll.

Inte bara pappan fick paket utan även Lilla P fick ett litet av morfarn.

Sen var ju pappas stora paket superintressant och C hade en flitig hjälpreda att öppna!

Och innehållet var en mikro! Vi som varit utan ett bra tag. Så nu går det fort att värma välleflaskan och man kan tina saker från frysen igen, kanon!

Vi la oss i tid den kvällen. Passade på att sova lite. Längesedan C la sig före 10… Men för mig var det en extra tidig morgon då jag skulle upp och mjölka.

Och så hade vi gårdagen med allt vad det var då som jag skrev lite om igår. Nu sitter jag här i köket, försöker väcka C som hela tiden somnar om efter att ha jobbat till sent inatt igen, eller tidigt imorse kan man säga. Strax före fyra var han hemma. Nästan så vi hann träffa varandra då jag klev upp före tuppen också för ännu en morgonmjölkning.

Han ska iväg idag med och vi har en massa gårdsjobb att göra. Farfar Hans ska hjälpa pappa/morfar att sjösätta båten så jag och Lilla P får påta på själva.

En riktig busy helg det här alltså men den där fredagkvällen med familj samlad med kaffe och god tårta var ett himla trevligt avbrott!

Trevlig söndag!

(När man inte har tid alls så får man faktiskt köpa en tårta. Jag la tiden på middagen istället, som knappt hinns med heller.Nybakad och god var den i alla fall!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.