Tillsammansjobb en fin höstdag.

Å som jag gillar den här tiden på året. Hösten.

En fleecejacka behövs i den bleka solen men det är sol i alla fall, vackra färger och frisk luft. Vi har varit ute mest hela dagen. Pappan har kört hem flera lass balar och medans Lilla P sov ute passade jag på att plocka undan lite sommar på altanen. Dynor och korgstolar, grillen och sånt. Och så slog jag även till med att tvätta bilen! Så nu är den blank och fin (så länge till att C körde igenom en vattenpöl nu i eftermiddag. Han fick höra det av en kokande, gravid fru om man säger så…!).

När Lilla P vaknade åt vi mellis tillsammans hela familjen. Lilla P skjutsades sedan till mormorn och morfarn och mamman och pappan gjorde lite tillsammans-jobb. De där tjurarna som föddes i våras är dags att skilja från mammorna. De blir könsmogna kring 6 mån och ja, då kan de ju börja betäcka kor och kvigor. Och de vill vi ju INTE. Det ska ju den renrasiga tjuren göra.

Och detta är verkligen inte ”bara”. Dessa två har ju aldrig blivit hanterade av människor. De är födda på betet och är förvildade kan man nästan säga. Men med lite list och en massa grindar så fick vi in de två rätta till slut!

Lura in hela gänget i en mindre hage där de fick gå och beta. Sedan upp med grindar och så försöka ta med sig en lilltjur tillsammans med några andra och stänga in. Sedan separera inne bland grindarna och stänga in tjuren själv och ut med kossorna och så samma sak med den andra. Gick ju som hejsan!

14551046_10210917398118887_1189519725_o

Ha ha stuck in a cage! Detta är den som är lite lugnare i lynnet, den andra är mer knäpp och såg till och med ut att försöka hoppa över de höga grindarna…Pucko. Inte roligt, och vi är ju inte van att handskas med den här typen av djur. Att de är så ohanterade. Men det är något nytt vi måste komma in i och idag gick det ju bra. Sen får vi ha vinterhalvåret på oss och socialisera djuren när de går inne.

14536652_10210917398078886_826034954_o

Älskade Lovis stod och var med hela tiden och såg lite fundersam ut om varför hon inte fick vara med och leka. 14536546_10210917397878881_1428962159_o

En härlig dag att vara ute och jobba på och ett stort uppdrag är slutfört. Tjurarna är inne och instängda och det känns så himla skönt!

Vi åkte och hämtade Lilla P och blev bjuden mat som stod färdig på bordet när vi kom, fantastiskt! Pappan la den Lilla när vi kom hem och jag tog en dusch, städade undan lite och tände ljus. Och nu har vi mys i soffan till Wallander. Eller ja, jag i alla fall, C sover redan. Och det är inte långt borta för mig heller. Imorgon vankas Borta-jobb.

Trevlig kväll!IMG_3762 IMG_3771

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.