Att sätta sig ner.

Det gick ju som hejsan igår. Klövverkningen på Borta-gården.  Många kor som ska genom klövstolen och få ”naglarna fixade”. Som tur var blev vi klara i tid och jag kunde hämta Lilla P på dagis. Vi hade tagit till en extra halvtimme på dagistiden och C var förberedd på att kanske måsta hämta. Man vet ju aldrig när man jobbar med kor, hur långt tid saker och ting tar, alltid olika och det levande – envisa- varelser man har att göra med.

Men som sagt, det gick fint igår! Det är professionella klövverkare som verkar kor i bestättningarna. Två eller tre gånger per måste man kolla läget och fräsa till klövarna.

C balade halm hela dagen igår. Så det var ren tur att vi blev klara i tid för han hade inte kunnat hämta då han var en bra bit bort i traktorn kring hämtningstid.

När jag och Lilla P kom hem gick vi inte alls in någonting utan direkt till traktorn för att köra balar till kossor och kvigor. Vi skottade in ensilage inne i lagårn och gav kraftfoder. Pellets fylldes på till huset och vatten i ett vattenkar. Sen,gjorde vi kväll. Och när jag satte mig ner för att äta så kändes det som att jag inte suttit ner på hela dagen. Och det var ju nästan så också. Lilla P tog lite tid på sig att nattas och sedan kom C hem. Vi satt en stund och pratade innan vi också kröp ner i sängen som två trötta.

Och idag, en lika tidig morgon som igår, för att komma igång med verkningen så fort som möjligt. Sista dagen och idag är det färre att verka, men det betyder inte att behöver gå fortare, mera gamla damer nu som vet precis vad som väntar och kan vara tjuriga att samarbeta. Men det visar sig, nu måste jag kila!

IMG_1151 IMG_1156

God morgon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.