En arbetsdag och jul i hemmet.

Fredag.

En tidig morgon och jag kliver jag upp i min ensamhet. Pojkarna sover kvar i sängen. En gröttallrik och så iväg. Åker lite tidigare än vanligt. Det regnar ute, vilken betyder halka. Och visst var det så. Osandat tidigt på morgonen så det var en isväg jag gav mig ut på. I snigelfart kom jag till slut fram till Borta-gården.

Och efter en hel vecka hemma har det känts hur bra som helst i höfterna. Till och med efter promenader har det känts bra. Men nu är det ont. Ändå tar jag det lugnare. Hoppar över flera arbetsuppgifter för att  avlasta och så mycket som möjligt men något är det ändå som gör jag får ont. Det är ju inte så att jag sitter stilla när jag hemma direkt heller…Så det kändes skönt att det var enda(!) dagen den här veckan och så får jag försöka ta det ännu lugnare nästa vecka helt enkelt, prova och se.

Vi hämtade vår Lilla P tillsammans på dagis jag och pappan. En glad unge mötte oss! Vi åkte på affärn och handlade mat. Hungrig, gravid och ont så blev fredagsmiddagen inte sådär fredagsglamorös. Fiskpinnar och kokt potatis. Sällan vi äter halvfabrikat sådär men ibland så. Något som går snabbt ville vi ha! Men med den goda romsåsen jag brukar göra till lax så blev det ändå lite lyx.

Sedan har vi bara myst ikväll. Lilla P sitter som ett ljus då vi ser på Julkalendern. Inte bara mamman som tycker den är bra alltså.

15491908_10211642283320564_397329039_o

Och nu har den Lilla somnat gott uppe i sängen och vi stora har myst ner oss skönt i soffan. Stjärnan lyser i fönstret.

IMG_4632

IMG_4633

En av hyacinterna har fått plats på bordet i finrummet. Väntar på den härliga doften när de slår ut.

IMG_4634

Och en annan helt utan mossa eller dekoration, bara i ett hyacintglas och en minijulstjärna i en Kockumsmugg. Julkänslan i huset börjar smyga sig på.

IMG_4636

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.