Hejdå mjölktanken.

En hemmadag har vi haft idag, jag och Lilla P. Ja pappan också mestadels men han har varit iväg här på eftermiddagen för att göra fästen till alla grindar som kommit, som alltså saknades i leveransen. Jahapp! Ännu en dags sink! Planen var ju att börja sätta upp grindar idag men det där vi ju ganska vana vid det här laget; Det blir aldrig som man tänkt sig.

MEN. Något som gick betydlig smidigare än väntat var det där med tanken. Man hyrde tanken av Norrmejerier, det var alltså inte våran. Och idag kom de och skulle hämta den. Till saken hör att den i princip är inbyggd där den står…”bara att riva en vägg”. Jo tjena, det var inte så bara, men C fick upp hålet igårkväll som visade sig vara precis på håret att tanken ska gå ut. Backen sluttar rejält utanför så vi båda tänkte att detta kommer att ta hela dagen att lirka ut den 4000 liter stora tanken. Men där på förmiddagen, efter kaffet, innan vi hade kommit ut Lilla P och jag (som hade den första riktiga klä-på-kampen) så stod den där, på släpet! Chockad minst sagt. Men så himla skönt.

Men lite jobbigt också. Det var ju ett tag sen vi mjölkade kor på gården men det känns ännu mera officiellt nu när tanken är borta. Liten blev den också när den stod där på släpet.  15540517_10211717252834755_1999362940_o

Men i där den stod ska vi nu sätta upp lite hyllor, nån arbetsbänk och så så vi får ett ordentligt rum där verktyg och sånt kan förvaras på ett bra sätt, så det blir nog bra! Kanske att det också ger lite motivation till att hålla ordning på grejerna, speciellt för en viss person, men jag nämner inga namn…

Lilla P sov ute i vagnen sin lunchnap och jag passade på att göra massa dator och pappersjobb. Perfekt att sitta med det i lugn och ro.

Sen har vi grejat på här inne. Haft x-antal kissincidenter, men ett prick på pottan! Då blöjorna tog tvärslut fick det bli en långdag av potträning. Som tur var kunde mormorn åka och köpa ett paket då hon slutade jobbet, så slapp jag åka igen (varit på affären idag redan). Tack! Klossbyggning, tvätt och matlagning har vi också roat oss med.

Nu är maten i magarna, pappan är på hemväg och vi ska varva ner med lite soffmys och bokläsning innan det är dags för nattning.

Trevlig kväll!

Ja självklart har ju lilldrängen skottat foder till kvigorna också. Titta så bra väggen blev!

15536850_10211717252514747_2115609446_o

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.