Ett avslut i kalabalik!

Vi fick smaka på sommaren igår. När man nu gått in för att det är höst känns det superfel att vara och titta i garderoben efter de där shortsen igen.

En dag som jag hade en massa småsaker på min lilla ”Dagens” lista men som bara liksom försvann. Vi började med att skjutsa pappa C till hans balningsjobb. En bra bit att åka så Lilla P somnade typ en kvart innan vi var hemma, yeay.

Sen tyckte han att han sovit klart för dagen! Somnade icke efter lunch. Så vi var ute och grejade på.

IMG_0861

Lilla P hade ett långt samtal med Moster Fanny. Vår fåordiga lilla pojke kan ändå föra en konversation över telefon med sina närmaste ❤IMG_0866

Men visst hade vi en rätt fin dag ändå. Just här kände jag att det inte blivit mycket gjort. När det var fullt med grejer på gården och en galen pojke med vattenpistol som vattnade tvätten som skulle hängas. IMG_0873 IMG_0875

Äsch, det rundade ihop sig till slut när det påbörjade småsakerna blev klara. Knut och hans damer fick äppelbitar som legat i bilen sedan helgen som hittades i bilstädarprojektet. Mycket uppskattat!

På kvällen kom pappa/morfar och hjälpte till att fixa stegen på huset (brandskyddskontroll) och eftersom att jag sett en kossamu som började kavla där på eftermiddagen så fick han agera vakt åt sovande barn så kunde jag gå ner och kika och eventuellt märka den nyfödde.

Det var en av mjölkkorna så det där ”vakta-kalven-fasonerna” brukar inte vara något problem. Närmade mig långsamt och insåg ganska snart att hon inte hade några intentions att döda mig. Så jag kunde utan problem gå fram till den nya stora(!) tjurkalven och sätta märken i hans öron. Skönt! Bara timmar efter att de föds kan de ju springa iväg så det är ju hur bra som helst om man kan göra det så fort som möjligt när de går ute, annars kan det bli omöjligt att få tag på de små!

21277844_10214346070393551_865989277_o

Och när jag står där så nöjd över att det gick så smidigt i en lugna kvällen så höra något lite för entusiastiskt Muuu uppe på gården.

F**N!! HANDTAGET!

Jag stängde aldrig handtaget då jag körde in en bal med traktorn precis innan jags kulle gå ner till kossan! Så de andra korna skulle stå där och äta och inte komma ner och vara i vägen hos kalven. Men istället så var det kor på hela gårdsplanen och ett gäng kalvar sprang på vägen och ville hälsa på hos kvigorna på andra sidan.

SHIT!

Tur att pappa var här! Så han fick komma ut och hjälpa till att få tillbaka hela gänget. Som faktiskt gick ganska smidigt. Några knäppa kalvar bara som behövde lite extra trixande men som sagt två personer och Kajsahund så fick vi in dem igen!

Ha, den lugna, fina kvällen med en lyckad märkning slutade i lite kalabalik! Men jag har ju bara mig själv att skylla. Den mänskliga faktorn brukar ju kunna ställa till det…

Och idag är Lilla P på Järnsta, pappan han åkt på balning, och jag och Lillsnoffsan ska på BVC-besök om ett par timmar.

Ha en fin dag alla ni!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.