Lite balstress.

Pappan skjutsade Lilla P på Järnsta igår och jag och Lillasyster gjorde oss i ordning för en traktordag.

Vi åkte först och hämtade kantklippen/buskröjaren och blev bjudna på kaffe och en trevlig pratstund. När man är med likasinnade är det lätt att det drar ut på tiden! Men det måste det få göra ibland, det är ju fasligt trevligt att prata samma intresse med någon.

Men sedan att ”bara” koppla den där klippen gick ju inte riktigt så smidigt som tänkt. Med kulor som saknades, en toppstång som inte passade, en lyftarm som inte gick att rubba och så passade helt plötsligt inte kraftöverföringsaxeln till traktorn! Inte så glad på denna lånetraktor, än en gång…Men till slut satt den på, lite sné  men ovanför backen och så hjulade vi hemåt.

VI byttes av hemma, kopplade klippen på Brumbrum isället (då allt också passade) och så åkte C iväg med den. Jag och Hedvig kopplade balvagnen och åkte och hämtade ett lass balar. Klockan närmade sig hämtning så åkte upp och hämtade Lilla P på Järnsta med traktorn innan vi kopplade vagnen och drog hem ett fullt lass.

Matdags för den Minsta så när lasset var avlastat  gick vi in.

VI tog med oss en bokpåse hem från Järnsta. Så himla bra ju! Blir som ett minibibliotek. Roligt att variera sin samling hemma mot lite nya böcker på lån.

IMG_1381 IMG_1385 IMG_1386

Kidsen dök ner direkt!

Och nu är vi påväg ut. Pappan kör lite morgonhalmning och skrapning i lagrån för att sedan bege sig på balningsuppdrag. Jag och barnen ska försöka klämma oss in i den där traktorn och köra hem lite mer balar. Vi är lite stressade då det ska komma en hel massa regn till veckan så planen är att få hem alla balar innan dess! DÅ blir det ju ännu blötare i backen.

Men först ska jag nu ta hand om en sån där bajsexplotion igen som lillungen levererar med ett par dagars mellanrum!

Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.