Vissa dagar, svettigare än andra.

Vissa dagar alltså, lite svettigare än andra.

På förmiddagen fick vi besök av en säljare. Det är lite omändringar i maskinparken nu så vi fick lite siffror och så.

När Lillstumpan sedan sov lunch i vagnen grejade vi lite ute. C åkte och drog upp en traktor som kört av vägen och med stortraktor på uppdrag fick jag pyssla med annat på gården. C åkte sedan för mjölkning på borta-jobb och jag fick ta traktorn igen och hämta Lilla P.

Sedan var det dags för halmning i lagårn, en kaffe först och sedan ut med två barn.

Idag var det lite av en utmaning faktiskt. Öppna upp alla storgrindar och så halmning med stortraktorn direkt på bädden. Fördelen med den och inte halmrivare med brum-burm är att man kan ha båda barnen i traktorn.

Efter grovgörat och skaka sönder balarna med balklämman så ut med högaffeln. Lilla P som prompt ska hjälpa mamma med högaffeln, som är typ tre gånger så lång som pojken, han får hålla på tills han blir less, eller ja, högaffeln blir för tung! Och idag en liten flicka som inte var helnöjd att sitta kvar i traktorn utan fick komma ut och flyttas runt med oss i babyskyddet i den fluffiga hamlen.

Klockan tickade och middagstid kom. En stressad mamma då en viss flicka började knorra hungerknorr. Lilla P var uppe i gasen dock, skulle klättra upp alla små ”berg” som mamman skulle skotta ut. ”Mamma neej! Klättja!” lät det då mamman tog högaffeln för att strö ut de där ”bergen”, han som skulle klättra just precis där mamman var också såklart…

Men till slut var sista ”berget” både provklättrat, hoppat från och utströat och vi kunde äntligen gå in med våra hungriga magar.

En sån där dag då man är extra glad över att det fanns mat över från gårdagen som det bara var att värma på och mata hungriga magar med. Läggning direkt efter maten nästan och barn som slocknade på ett par minuter.

Nog kändes det lite extra svettigt idag med att hålla barn nöjda och få jobbet gjort. Men det gick ju, idag också!

Den där träningsdaten med mig själv ikväll den skjuter vi upp. Dagens fys fick bli att ströa och visst blir man svettig av det! Mamman är rätt slut efter dagen och lugn kväll känns välbehövligt både för kropp och knopp.

Pappan sover borta inatt och har heldagsjobb imorgon. Jag och barn är hemma så vi får se hur vi lägger upp dagen.

Trevlig kväll!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.