En snopen leverans.

Åh. Denna bild. Sol på näsan och en kaffekopp i handen. Den speglar dock inte riktigt denna dag faktiskt. Den där stunden varade i sisådär två minuter.

Men det var två härliga minuter och den där stunden på säkert en kvart (!)  vi hade där på eftermiddagen kidsen och jag ute i det härliga marsvädret.

Vi hann bygga en trappa i plogkanten så Lilla P kunde klättra ända längst upp!

Det där var mitt i denna dag som typ hade hundra strängar på sin lyra.

Barn som gjorde morgon tidigt. Ut efter vår tidiga frukost och flytta lite balar och skotta upp ny plan att ställa dagens leverans på. Lastbilen som skulle komma, ja när? Mitt i lunch? Mitt i läggning av två barn? Ingen aning men höll tummarna att det inte skulle krocka allt för mycket med småbarnsliv. Hann slänga i ungarna nån typ av tidig lunch innan han dök upp. Hedvig sov vagn och Lilla P satt med i traktorn. Och inte var det ”bara” bil och släp full med balar som det brukar, cirka 52st utan han öppnar och där är det fullpackat med små fyrkantsbalar?! Det hade alltså INTE framgått i detta köp. ”Plastade balar” toppen ju, men vilken form?! Så istället för att lasta av 50 balar och stapla som man är van var det 106 fyrkantbalar som for runt som tvålar… Det kändes som att det tog två timmar att lasta av de där himla balarna. Aja, det kanske funkar toppen att ströa med, snopet var det i alla fall.

Där kändes det som att klockan var sena eftermiddagen efter allt vi fått gjort. Det var lunchtid. Mamman höll på att somna vid matbordet, all energi rann av och jag kände mig som en pannkaka. Lilla P som slumrat några minuter i traktorn var det ingen mening att lägga igen så vi la oss på soffan en liten stund. Mitt i ljusan dag! Inte likt mig! Men så himmelens trött jag var alltså. En bok lästes och två avsnitt Bing (big no-no i detta hus, tv mitt i dagen!!). Men alltså, tröttare mor fick man leta efter. Och den där 20 minutaren gjorde susen alltså. Lugnt,  i ryggläge och gos med liten pojke.

Sen kom den där stunden med kaffekoppen ute i solen en stund innan nästa passning kom. En liten balleverans på en bal som skulle lastas och så skottning åt en markägare när vi alla ändå satt i traktorn.

Pappan rullade in på gården i samma veva som vi var klara och skulle gå in.

Tröttar än tröttast är denna familj ikväll. C efter en massa bortajobb med övernattning och sånt och jag för ja, roddning, av typ allt känns det som. Så en myshög i soffan har vi haft ikväll med den enda pigga virvelvind till Lillasyster bökandes över oss.

Men nu sover barn och vi vuxna blir nog inte uppe så långvarigt heller. Imorgon händer något lite spännande, eller ja, flera saker faktiskt.

Så vi hörs då. Trevlig kväll!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.