Midsommar i klänning, för lite regn och slåtter.

Midsommarafton 2018. Inte mycket av känsla midsommar alltså. Med blåst och regn på tvären. En bruten tradition med det älskade lastbilsflaket, där vi sitter och sjunger allsång i klänning och kransar.

Men vi styr inte över vädret, som man ibland önskar att man kunde göra men ändrar sig snabbt och tänker att det är tur att vi inte kan.

Men där på eftermiddagen åkte vi hela vår familj till goda vänner. Det grillades och åts gott.

Sent i säng då det är en bit att köra men vi hade supertrevligt.

Några små timmar senare ringde väckaren. Jobbhelg på Borta-gården!

Morgon och kvällspasset ska göras i lagårn då.

Men dagen idag gav lite mer midsommarkänsla. C kopplade slåttermaskinen och slår nu äntligen till oss själva. Och kors i taket så var det faktiskt bara att göra just det, koppla, serva lite och slå! Jag var såå inställd på minst en punktering, kanske nån läckande slang, eller nått helt annat otippat. Det brukar ju alltid vara nånting. Plus att det är helg! Som bäddat för fel som inte går att lösa då allt är stängt.

Så visst var det härligt att bli positivt överraskad! Och det ser bra ut, faktiskt. Denna torka, denna kris så har vårt gräs växt helt okej. Nu är det mest sådd och beten som lider otrolig.

Vi bjöd in närmaste familjen på midsommarmiddag. Sill, Västerbottenpaj och härlig marängtårta med massa grädde och jordgubbar. Midsommarkänlsan infann sig till sist.

Och klänningen fick vara på hela kvällen. En stund i traktorn med C som visade en extra gång på grejerna då det är jag som ska slå det sista imorgon.

Är det midsommar så är det! Och det ser bra ut, faktiskt. Denna torka, denna kris så har vårt gräs växt helt okej. Nu är det mest sådd och beten som lider otroligt.

Sådden där bakom har det riktigt kämpigt alltså. Det var det lilla som kom i regnmängd igår. Det har väl kunnat vräka ner ordentligt igår istället när det ändå var skitväder men nej nej, regnet föll sparsamt … Det behövs mängder nu!

C kör nu in på gården hör jag. Jag som skulle lägga mig tidigt ikväll, ta igen lite sömn från gårdagen men det gick ju sådär. Väckaren tutar tidigt imorgonbitti igen så dags att säga godnatt!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.