Borta-jobb och hemma-jobb, allt i en salig blandning!

Efter att ha gjort lagårn i ottan på Borta-gården så var det bara att börja med hemma-jobb. Först ta in några rymmare på betet uppe i byn som är lite av ett mysterium hur de kom ut, kanske i vattnet så där måste det stängslas ut längre, med båt!

I fjol slog jag ju lite, spannmålet som vi bara prejade ner och balade som strö. Men använde då bara fronkrossen. Nu var det dags att köra med rikitiga maskinen bak med matta som lägger ihop två strängar och så. C slog det mesta igår men hann inte riktigt klart och bara idag är räknad som balningsdag här hemma i det tajt uppbokade balningsschemat så C satte sig i den traktorn och jag i våran.

Lite nervig är man allt, trots att det ändå ”bara” är åt en själv. Men det gick ju jättebra! Och C som nu sitter och balar detta gav till och med beröm, jo men visst blir man lite stolt då.

Och vilken himla tur att både farmor och farfar har varit här idag. Servat med barnpassning, plasthämtning osv. Lilla P har mest suttit med pappan i traktorn, att bala är en favoritsyssla.

Och när de där sista hektaren var nedslagen så var det bara att hoppa ur traktorn och åka mot Borta-gården igen.

Jag har precis lagt mig nu i sängen. Hela kvällen har även den spenderats ute. Koppla av slåttermaskinen, hämtat en bal som inte blivit plastad dom måste bli utfodrad direkt, flytta lite djur och så.

Denna dag har verkligen gått i ett och lång har den varit. Men det har gått väldigt bra ändå, inga större katastrofer och det får man vara glad för!

Lite glimtar från dagen med slåtter och så finns på Storys på min instagram @mittlivsombonde. Klicka på profilbilden så visas dagens filmsnuttar.

Och vet ni, imorgon, då är det sovmorgon! Det längtar jag efter då helgen inte innehållit så många timmar av just sömn.

Så godnatt säger jag nu!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.