Lysande gröna ögon.

Den tänkta heldagen igår på Borta-gården blev VABdag. Lillstumpan är ”jöd i dompan” som Lilla P säger. Röd i rumpan alltså. Efter några dagar med många blöjbyten per dag så har det blivit väldigt svidigt. Så det smordes och smordes och gicks liten nakenfis igår.

Lilla P fick åka och leka några timmar ändå (då hon inte har nått som smittar) så kunde mamman ägna sig åt lite pappersjobb.

Och så en gårdsrunda såklart. Ankorna som fått provisoriskt inomhusboende när vi åkte bort i helgen fick komma ut igen. Strosa lite löst på gården under uppsikt innan de fick komma in i sitt hägn.

Så himla rädd för den där räven som stryker omkring gården. Han satt och tittade på oss på typ 100m avstånd den där kvällen när jag gjorde i ordning hos ankorna och bar in dom innan  vi skulle åka iväg. Två lysande gröna ögon satt mitt på betet i kolmörkret och stirrade. Obehagligt! Men det gjorde mig lugn att stänga in alla fjäderfän ordentligt innan vi lämnade gården.

När pappan kom hem på eftermiddagen åt vi middag och så åkte jag iväg en sväng till Borta-gården och gjorde lagårn åtmistone. Fördelen med robot är ju att tiderna inte är ristade i sten när man måste börja. Var tvungen att stanna efter vägen och insupa det vackra, vackra.

En fika med hela familjen hos bondekollegor på kvällen.

Nu har vi kramat pappan hejdå som åkt på Borta-jobb och vi ska göra oss i ordning att åka vi också. Kids på föris och mamma på eftermiddagsjobb.

Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.